Moron heijastinpuu Laikunlavalla sai taas satoja heijastimia – Hae omasi, pimeys jatkuu

Asialla ovat olleet Campusta, DS Smith ja Nytkis.

DS Smithin Tampereen tehtaalla työturvallisuuspäällikkönä toimiva Jani Takalo osallistui sadan heijastimen ripustukseen.

2.12.2022 16:00

Moro, heijastinpuu

Moro-lehden heijastinpuulla Laikunlavan vieressä on jälleen ollut ilahduttavan vilkasta.

”Veimme Moron heijastinpuuhun lauantaina heijastimia, puu oli tyhjä heijastimista ja ottajia oli jo samanaikaisesti kun laitoimme”, raportoi palveluvastaava Maarit Saarnio Campustasta.

Campusta vei puuhun vihreitä heijastimia.

”Vuoden pimein aika on käsillä, ja heijastin on paras asuste ulkona liikkuessa. Moron heijastinpuussa vilkkuvat vihreät värit eivät ole talviset hiirenkorvat, vaan Campustan heijastimet, jotka pysäyttävät liikenteessä myös päiväsaikaan!”

”Meiltä saat pirteiden heijastimien lisäksi kattavat kiinteistö- ja toimitilapalvelut saman katon alta Tampereen seudulla.”

DS Smith vei sata

Lielahdessa toimiva pakkausteollisuuden yritys DS Smith kävi lahjoittamassa heijastinpuuhun sata heijastinta.

”Heijastinpuuhun lahjoittaminen on osa yrityksemme vastuullisuus- ja turvallisuustyötä”, korosti Suvi Hjelm.

Ripustusurakassa oli mukana Tampereen tehtaalla työturvallisuuspäällikkönä toimiva Jani Takalo.

”Olemme havainneet jälleen tänäkin vuonna, että kaikki jalankulkijat eivät aina tiedosta tarvetta heijastimelle tai muista heijastinta käyttää. Heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä ja hämärässä kulkiessa ja siksi halusimme osallistua heijastinpuun toimintaan.”

DS Smith on Tampereella toiminut jo 111 vuotta, joista nykyisen omistajan nimellä vuodesta 2012. Liiketoiminta on alkanut Tammerkosken partaalla, vain parin sadan metrin päässä heijastinpuusta.

Nytkis piti seminaaria

Nytkis ry eli Naiset yhteistyössä, Kvinnor i sammarbete piti seminaarin viereisessä vanhassa kirjastotalossa ja ripusti heijastimia 26.11. Valoa, Ei väkivaltaa -tapahtumansa päätteeksi Moron heijastinpuuhun.

Nytkiksen tapahtuman jälkeen heijastinpuulla asioivat sihteeri Anita Ranta ja Kaarina Ojasti.

Ripustustyössä olivat sihteeri Anita Ranta ja Kaarina Ojasti. Kuvat nappasi Essi Helisma.

Tiatoo

Toimi näin:

1. Voit viedä Moron heijastinpuuhun heijastimia oma-aloitteisesti milloin vain.

2. Ota heijastimien ripustuksesta kuva ja lähetä se Moro-lehden sähköpostiin moro@aamulehti.fi. Liitä mukaan tietoa heijastinten ripustajista ja taustayhteisöstä.

3. Me kerromme heijastinpuun uusista heijastimista kaikille kaupunkilaisille. Moro-lehti julkaisee ripustuskuvat Moron netissä aamulehti.fi/moro ja osan myös printtilehdessä.

4. Heijastipuu Laikunlavan vieressä on Tampereen kaupungin ja Moro-lehden yhteishanke kaupunkilaisten liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut