Huippusuosittu kierrätystapahtuma palaa Tampereelle: nyt vaihdetaan joululahjoiksi sopivia lasten leluja ja harrastevälineitä

Tuo tarpeetonta Ekokumppanien ennakkokeräykseen ja nouda tarpeellista tapahtumapäivänä. Tapahtuma on avoinna kaikille, vaikket ennakkolahjoituksia tekisikään.

Pelastusarmeija keräsi leluja jouluna 2016 ja niitä lahjoitettiin lapsille ainakin viisi säkillistä.

2.12.2022 8:03

Moro, Siperia

Ekokumppanit järjestää 11. joulukuuta Joulu-swapin teemalla lasten lelut, pelit ja harrastevälineet. Maksuttomassa tapahtumassa vaihdetaan joululahjoiksi sopivia lasten leluja, pelejä ja harrastevälineitä.

Ennakkokeräykset järjestetään lauantaina 3. joulukuuta kello 10–16 ja maanantaina 5. joulukuuta kello 13–19 Tammerkosken kupeessa Ekokumppanien tiloissa (Valssipadonraitti 3).

Itse Joulu-swap: Lasten leikit & harrastukset -tapahtuma järjestetään Finlaysonin alueen Kohtaamisia-tilassa sunnuntaina 11. joulukuuta kello 10–16. Maksuttoman tavaranvaihtoalueen lisäksi tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja säästäväisestä ja kestävästä joulunvietosta.

Viime syyskuussa Ekokumppanit keräsi Moron peräkonttikirppiksellä vaatteita vaihtotapahtumaa varten. Niitä kertyi hirmuinen määrä.

Paljon leluja

Monet saattavat muistaa viime syyskuisen Swapin, jossa tuhansien pirkanmaalaisten hyväkuntoiset, mutta tarpeettomat vaatteet löysivät uuden omistajan.

Lue lisää: Tässä tapahtumassa ei saa rahalla mitään, ja Tampereen Pakkahuone oli heti tupaten täynnä: Nyt 36 kävijää kertoo vaatelöydöistään, katso galleria

Tapahtumakonseptin kehittäneen Ekokumppanien projektipäällikkö Sanni Kouhin mielestä Joulu-swap jatkaa hienosti alkuperäistä ideaa, jossa hyväkuntoiset tavarat löytävät uuden omistajan vaihdantaperiaatteella.

”Monista kodeista löytyy yllättävän paljon hyväkuntoisia lasten leluja, pelejä ja harrastevälineitä, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet tarpeettomiksi. Joulu-swapissa laitetaan tavarat kiertoon niitä tarvitseville ja samalla voi tehdä itsekin löytöjä esimerkiksi pukinkonttiin sujautettavaksi.”

Seteleitä vastaan

Lahjaksi sopivia hyväkuntoisia lasten leluja, pelejä ja harrastevälineitä otetaan vastaan vain ennakkokeräyspäivinä 3. ja 5. joulukuuta.

Tavaroiden vastaanottoa koordinoiva Ekokumppanien projektipäällikkö Linda Rekosuo korostaa, että lahjoitettavien tavaroiden tulee olla hyväkuntoisia, puhtaita ja ehjiä.

”Otamme vastaan vain sellaisia tavaroita, joita jokainen itsekin voisi antaa joululahjaksi läheiselleen. Ennen tavaroiden tuomista kannattaa vielä varmistaa, että ne ovat varmasti sellaisenaan käyttöön sopivia ja puhtaita.”

Tuoduista tavaroista saa Swap-seteleitä, joilla pääsee tekemään löytöjä varsinaisena tapahtumapäivänä sunnuntaina 11. joulukuuta.

Ennakkoon kerätyt tavarat järjestetään tapahtumatilaan, jossa niitä voi ”ostaa” Swap-seteleillä – ihan ilmaiseksi. Kaikki kävijät saavat käyttöönsä kolme Swap-seteliä, vaikka tavaroita ei ennakkokeräykseen lahjoittaisikaan. Varsinaisena tapahtumapäivänä ei oteta enää vastaan lahjoituksia.

Joulu-swap-tapahtuman ja sen yhteydessä järjestettävän Kestävämpi joulu -seminaarin järjestää Ekokumppanit oy yhteistyössä EU:n Horisontti-ohjelman rahoittama Treasource-hankkeen kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut