Joulupukki joutuu nyt Reinon kanssa koville – Samaan aikaan julkaistaan tamperelaiskirjailijan tekemä teos

Mikko Närhi (oik.) koettelee, miten hyvin Juri Lindemanin jalkaan istuvat Juice-vainaan vanhat Reinot.

26.11.2022 14:00

Moro, 29.11.2007

Aamutohveleilla on valtava kysyntä ja kirjakin myy mukavasti.

Haulibrosin laulaja ja biisintekijä Juri Lindeman tallustelee paikalle. Jurilla on jalassaan Juice-vainaan vanhat Reinot.

Painosta juuri myyntiin saadun Reino-kirjan toimittanut Mikko Närhi istuskelee uunituore Reinonsa kädessä ja vanhat Reinonsa jalassa.

Nyt on meinaan Tampereelta lähtöisin olevilla Reinoilla niin kova noste, ettei mikään ihme vaikka ne nähtäisiin jopa Linnan itsenäisyysjuhlissa.

Ensimmäiset Reinot valmistuivat kyllä jo 75 vuotta sitten Tampereen Hatanpään alueen Kumiteollisuus oy:ltä. Nämä lämpimät kotikengät ovat olleet heti aikojen alusta olennainen osa suomalaista elämänmuotoa.

Nyt juhlavuoden tuoma julkisuus on nostanut Reinot ihan uusiin ulottuvuuksiin. Pielisen rannalla Lieksassa nykyään toimivalla Suomen Kumitehtaalla tossuja valmistuu jo yli 30 000 paria kuukaudessa,muttei sekään riitä.

Joulupukki joutuu nyt Reinon takia koville. Myös nuoriso on ottanut Reinot omakseen.

Viime kesänä Reinojen juhlarollaattori kierteli festareilla ja kauppa kävi kuin ranskanperunoilla. Ensi lauantaina tuunattuja Reinoja esitellään niiden varsinaisessa pesäpaikassa, Helsingin Stockmannin jalkineosastolla.

Samaan aikaan Akateemisessa kirjakaupassa julkaistaan Reinon rakkauslaulu Ainolle. Toimittaja ja viestinnän konsultti Mikko Närhi on koonnut lämpimistä kotikengistä ikimuistoisen liikuttavat tarinat ”kenkälaatikon” muotoiseen kirjaansa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut