Tunnettu keittiömestari perusti Tampereelle uuden lounasravintolan, joka on auki vain puoli päivää – jono ulottuu ulko-ovelle

Vastaavaa kasvispainotteista alkupalapöytää tuskin muualta arkipäivisin löytyy.

Jussi Holopainen on uuden lounasravintolan vakioasiakas. Hän käy lounaalla aina kun vain on töissä samassa talossa sijaitsevassa konttorissaan.

25.11. 8:00

Moro, Näsilinnankatu

Kaupunkilaiset ovat ihmetelleet Näsilinnankadulle avattua uutta lounaskahvilaa, joka on avoinna vain muutaman tunnin päivässä, mutta asiakkaiden jono ulottuu ulko-ovelle saakka.

Some-puheiden vuoksi Moronkin piti lähteä lounaalle.

Kyseessä on Näsilinnankadun ja Hämeenkadun risteyksessä ovensa avannut Ståhlberg Lunch & Catering.

Moro kertoi syyskuussa, että samassa tilassa toiminut Linkosuon kahvila lopetti toimintansa ja remontin jälkeen aloitti toimintansa Royal Bakery oy, jonka kahvilat tunnetaan Ståhlbergin kahviloina.

Uutta Ståhlbergia vetää teatterista tuttu mies. Antti Tuomi toimi yhdeksän vuotta Tampereen Teatterin ravintoloiden keittiömestarina. Teatteriravintola oli tunnettu laadukkaana ruokapaikkana.

Kasvisruokaa on tarjolla runsaasti ja kulhot tyhjenevät nopeasti keskipäivän aikaan.

Testipäiväksi valikoitui viime perjantai, joka onkin lounasravintoloissa vähän hiljaisempi päivä. Siitä huolimatta Ståhlbergin ovella tervehti pitkä jono lounasasiakkaita.

Lounasseuraksi löytyi Tampereen ev. lut. seurakuntien hengellisen ohjauksen pastori Jussi Holopainen. Hän luonnehti itseään riistavegaaniksi ja tunnusti käyvänsä työpaikkansa alakerran lounaskahvilassa aina kun yleensä työskentelee seurakuntien talossa.

Riistavegaanin ruokavalio koostuu termin mukaisesti hirvestä, porosta ja peurasta sekä kalasta. Kyytipoikana tietysti kasviksia.

”Tämän lounasravintolan menu on muuttunut täysin uuden omistajan myötä. Suurin osa asiakkaista on nyt kolmen kympin molemmin puolin, jotka ilmeisesti valitsevat lounaspaikkansa kasvispainotteisesti.”

Salaattipöytä on niin runsas, että lienee oikeudenmukaisempaa puhua alkupalapöydästä.

Varsinainen salaattipöytä

Vierailupäivänä lounaspöydässä on kahdeksaa eri salaattia ja lisäksi kylmiä silakkapihvejä. Niistä Holopainen antaa plussaa.

Lämpimänä ruokana on tamperelaisittain haastava ruokalaji eli lihapullat pippurisessa kastikkeessa, perunamuusia, lohipastaa sekä kukkakaali-parsakaaligratiinia.

Ulkopuolisen tarkkailijan on kuitenkin helppo yhtyä Holopaisen arvioon. Salaatti on se Ståhlbergin juttu.

”Tämä vetää vertoja parempien hotelleiden hienoille ruokaravintoloille”, Holopainen kuittaa.

Ei muualla

Keittiömestari Tuomi arvelee, että vastaavaa kasvisbuffettia ei muualta Tampereen keskustasta löydy.

”Kotiruuan tyyliin laitetut kasvikset ovat pääosassa, koska keskustassa on paljon toimistotyöläisiä, jotka haluavat syödä kevyesti ja terveellisesti vatsan täyteen.”

Kovin ruuhka on päivittäin noin kello 11.15–13.30. Suunnitelmissa ei ole laajentaa aukioloaikoja.

Tiatoo

Ståhlberg Lunch & Catering

Missä sijaitsee: Näsilinnankatu 26 eli seurakuntien talon katutasossa.

Milloin on avoinna: Arkisin ja lauantaisin kello 10.30–14.

Mikä ihastutti: Salaattipöytä on todellakin salaattipöytä, eikä pelkkä yksi kulho vihreää.

Mikä ihmetytti: Paikka on avoinna vain puolet päivästä arkipäivisin ja lauantaisin.

Ehdota ravintolaa: Mikä paikka pikatestiin seuraavaksi ja miksi? Lähetä vinkki sähköpostilla osoitteeseen moro@aamulehti.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut