Suositun uimarannan lähistöltä löytyi iso ötökkä. Asiantuntijan mukaan siitä kasvaa kaunokainen

Tämä kolmesenttinen otus on kauniin lentäjän toukkavaihe.

17.11. 4:00

Moro, Siperia

Luontotohtorille voi lähettää pähkäiltävää valokuvan kera moro@aamulehti.fi -sähköpostiin. Kuva on tunnistamisen kannalta tärkeä asia.

Kerro myös, millä paikkakunnalla ja millaisessa paikassa havainto on tehty. Liitäthän kysymykseen myös tiedon luontohavainnon ajasta sekä eliön kokoarvion.

Luontotohtori setvii Pirkanmaalla tehtyjä lukijoiden luontohavaintoja.

Moron luontotohtori on Tomi Kumpulainen, joka on Tampereen luonnontieteellisen museon intendentti.

Lukijan kysymys: Tämä otus löytyi Alasjärven rantaheinikon seasta. Pituus noin 2–3 senttiä sekä jalat. Kuva otettu 20.6. Löytyykö tälle nimeä ja selvitystä elintavasta?

Irma

Luontotohtori vastaa: Alasjärven kummajainen on sudenkorento juniori, eli toukkavaihe. Kaikkien sudenkorentojen toukat elävät vedessä, hengittävät kiduksilla ja saalistavat muita vesihyönteisiä ruuakseen.

Ennen kuoriutumista täysikasvuinen toukka ryömii maalle tai vaikka vesikasvin varrelle. Pian tämän jälkeen sen toukkanahka avautuu selästä, ja esiin kömpii nuori siipiään suoristeleva sudenkorento.

Tästä kuvasta ei päästä lajitasolle, mutta toukka kuuluu jollekin hukankorento- tai kiiltokorentolajille. Sudenkorentolajeja tunnetaan meiltä noin 60. Niistä suuriin osa elää myös Pirkanmaalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut