Keskustan metalliaidat kertovat asukkaiden epätoivosta

16.11. 9:13

Kolme taloyhtiötä on joutunut aitaamaan pihansa Ratinassa vankalla metalliaidalla. Vuosia kestänyt ja hirmuisesti maksanut projekti kertoo asukkaiden epätoivosta. He ovat saaneet tarpeekseen öisistä möykkääjistä ja pihassa viihtyvistä humalaisista ja narkomaaneista.

Moro-lehti on viime vuosina kertonut useasta muustakin vastaavasta tapauksesta keskustan tuntumassa.

Lue lisää: Taloyhtiöt Tampereen Ratinassa päättivät rakentaa vankan metalliaidan tontin ympärille – Syynä olivat häiriköt, jotka kokoontuivat pihalle juomaan viinaa

Todennäköisesti aitojen rakentaminen vain kiihtyy asukkaiden turvattomuuden tunteen lisääntyessä ja kaupunkirakenteen tiivistyessä.

Vartiointiliike Securitaksen päällikkö Jukka Väisänen vahvisti Aamulehdessä 15.11., että häiriöt julkisilla paikoilla ovat lisääntyneet selvästi, ja ihmisten käytös on muuttunut aiempaa röyhkeämmäksi ja aggressiivisemmaksi. Ihmisten koskemattomuutta ei arvosteta kuten ennen, joten väkivaltaa käytetään entistä helpommin.

Yömöykkääjät perustelevat toimintaansa usein sillä, että keskustassa asuvien täytyy kestää keskustan ääniä tai muuttaa pois.

Tämä on juuri sitä röyhkeyttä ja aggressiivisuutta. Kiusaajille pitää siis antaa oikeus jatkaa kiusaamista ja möykästä kärsivien täytyy luopua vuosikymmenien aikana rakennetusta elämästään ja muutettava muualle.

Tämä ei ole oikein. Kalliiden metalliaitojen rakentaminen kertoo siitä, että sietokyvyn raja on lähentymässä. Nähtäväksi jää, nouseeko keskustan epätoivo seuraavien kuntavaalien teemaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut