Tampereen Keskustori saa jälleen erikoisen joulupuun – Tasaisen tuuhea kaunotar oli ehdolla jo viisi vuotta sitten

Moro esittelee upean pihdan, joka on noin 60 vuotta kasvanut Ylöjärvellä.

Tamperelainen Asko Koivisto on iloinen, että kesämökin pihassa vuosikymmeniä varttunut pihta nousee Tampereen Keskustorille vuoden 2022 joulupuuksi..

15.11. 9:12

Moro, Lempiänniemi

Tampereen tämän vuoden joulukuusi ei olekaan kuusi, vaan pihta, siis joulupihta.

Hyvin paljon kuusta muistuttava puu on kasvanut Ylöjärven Lempiänniemessä Asko Koiviston omistaman vapaa-ajan asunnon pihassa.

Koiviston isä osti mökkitontin vuonna 1954 ja pihta istutettiin 1960-luvun puolivälissä. Puu on siis noin 60 vuotta vanha.

Viime vuonna siperianpihta tuotiin Tampereelle Mäntästä ja myös se oli noin 60 vuotta vanha.

Tämän vuoden juhlapuu vetää vertoja viime vuoden kapealle kaunottarelle, sillä puu on harvinaisen tuuhea ja tasainen. Mittaa sillä on runsaat 20 metriä.

”Jossakin vaiheessa kaadettava”

Asko Koiviston kasvattama joulupuu oli tarjolla Keskustorin puuksi jo viisi vuotta sitten. Se kasvaa kapean ja mutkaisen tien päässä, joten aikaisemmin puu jouduttiin kuljetusvaikeuksien vuoksi hylkäämään.

Lue lisää: Tampereen Keskustorin sorja siperianpihta sai ylivoimaisen äänestysvoiton Moron perinteisessä joulupuuvertailussa

Pihta kasvaa keskellä pihaa ja estää tehokkaasti näköalan korkean mäen päällä olevasta päärakennuksesta. Lähistöllä ei ole muita puita, joten pihta on saanut kasvattaa tukevaan runkoonsa tuuheat ja kauniisti alaspäin kaartuvat oksat.

”Jossakin vaiheessa puu olisi joka tapauksessa jouduttu kaatamaan. On hienoa, että se kelpasi nyt Keskustorille”, kiittelee itsekin tamperelainen Koivisto.

Lue lisää Tampereen uudesta kaunottaresta torstain Moro-lehdestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut