Nokia-areena pääsi lasikuvun alle Tampereen tämän vuoden joululeimassa – Joulupostiin saa erikoisen oheisleiman kahdessa paikassa

Suunnittelija tunnustaa olevansa innokas jouluttaja.

Joululeiman suunnittelija Helena Yli-Kerttula kuvattiin mallin edessä eli Nokia-areenan tuntumassa.

19.11. 8:00

Moro, Postimuseo

Tampereen tämän vuoden joululeima on nyt valittu. Siinä on kuvattu Nokia-areena lumisateessa perinteisen lasikuvun sisällä.

Joulupostiin lyötävän oheisleiman piirsi tamperelainen Helena Yli-Kerttula.

Tampereen joululeimakisaan tuli kaikkiaan noin 60 ehdotusta. Tällä kertaa raadin työ oli aikaisempaa kinkkisempi, sillä finaalissa oli kaksi tasaväkistä ehdotusta.

Raatiin kuuluivat filatelian harrastajat Juha Valtonen ja Kari Salonen, Tampere-seuran toiminnanjohtaja Hanna-Liisa Onnela, Mirka Ylä-Mattila Postimuseosta ja Jari Mylläri Moro-lehdestä.

Kuka lasipallon suunnitteli?

”Olen Helena Yli-Kerttula Lapinniemestä, ammatiltani markkinointipäällikkönä ylöjärveläisessä kaupunkikalusteita valmistavassa Lehtovuori Oy:ssa. Vapaa-ajalla puuhailen erilaisten visuaalisten asioiden parissa.”

Mikä kannusti piirtämään joululeiman ja osallistumaan kisaan?

”Olen innokas jouluttaja ja teen työssäni ja vapaa-ajalla muun muassa graafista suunnittelua, joten kisa oli kuin minulle tehty. Palkintomatka joulupukin luo oli tietysti kirkkaimpana mielessä.”

Mistä sait ajatuksen piirtämääsi leimaan? Oliko idean valitseminen vaikeaa?

”Aiempina vuosina voitto on usein irronnut ajankohtaisella aiheella. Lisäksi minua inspiroi kotikaupunkini nopea kehittyminen ja rohkeat ratkaisut kaupunkisuunnittelussa. Päätin laittaa uuden ja upean Nokia-areenan lasisen ravistettavan lumisadepallon sisälle. Siitä tulee mieleen matkamuistot, joissa lumisadepallon sisällä on paikallinen maamerkki, vaikkapa Eiffel-torni tai Colosseum.”

Oletko aiemmin osallistunut vastaaviin suunnittelukilpailuihin?

”En, mutta nyt saatan innostua.”

Milloin aiot lähteä Rovaniemelle tapaamaan joulupukkia ja kenen kanssa?

”Lähdemme reissuun 8-vuotiaan poikani kanssa marraskuun loppupuolella. Hän arvioi voittomahdollisuuteni olevan 86 % nähtyään kilpailutyöni, joten hän on parhaimpana kannustajanani matkansa ansainnut.”

Miten tänä vuonna voi muuten valmistautua joulun viettoon?

”Haastan Moron lukijat osallistumaan Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan. Siinä kerätään joulukortteja, jotka jaetaan ilahduttamaan kotihoidon ja asumispalveluiden piirissä olevia vanhuksia. Kortin voi askarrella itse tai kirjoittaa joulun toivotukset valmiiseen korttiin. Tampereella kortteja kerätään useassa paikassa ja ne voi toimittaa myös postitse. Linkki ohjeisiin löytyy Moron netistä aamulehti.fi/moro.”

Lue ohjeet joulupostin lähettämiseksi ikäihmisille.

Tiatoo

Joululeima

Tampereen vuoden 2022 joulupostin oheisleiman voi saada kahdesta eri paikasta.

Museokeskus Vapriikista perjantaina 2.12.2022 kello 15–18.

Tampereen Keskustorin Joulutorilla keskiviikosta perjantaihin 7.–9.12.2022 kello 11–19. Postimuseon mökki on suihkulähteen vieressä.

Joulutorilla joka leimauspäivänä ensimmäistä 50 leiman hakijaa saa Postimuseon joulukortin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut