Joululahjarahoilla voi tehdä paljon hyvää syöpäsairaille lapsille

10.11. 9:30

Uutinen opetusrobottien käyttöönotosta Tampereella syöpäsairaiden lasten apuna on mielenkiintoinen hanke, jolle voi toivoa pelkkää hyvää.

Lääketiede on kehittynyt ja monien sairauksia hoitojaksot ovat lyhentyneet. Siitä huolimatta syövän hoito vaatii yhä kohtuullisen pitkiä sairauspoissaoloja ja eristäytymistä infektiotaudeilta.

Lue lisää: Tamperelaiset syöpälapset saivat opetusrobotteja koulunkäynnin helpottamiseksi: ”Se nostetaan tyhjän pulpetin päälle”

Alvarin kaltaiset opetusrobotit ovat hyödyllisiä tietotekniikan sovelluksia, sillä ne yhdistävät monet perustekniikat toimivaksi kokonaisuudeksi. Alvari onkin yllättänyt opettajat yksinkertaisuudellaan ja helpolla käytöllä. Tarvitaan vain yksi henkilö, joka ottaa Alvarin kainaloon ja kuljettaa sen pulpetilta toiseen.

Yksi opetusrobotti maksaa noin 5 000 euroa ja sen käyttö edellyttää joka vuosi 1 000 euron lisenssimaksun lunastamista.

Koulupulpetissa istuvaa robottia ohjataan kotoa tai sairaalasta, mutta sehän ei diginatiiveille nykynuorille ole mikään ongelma.

Sen sijaan kova hankintahinta ja robotin jokaiselle vuodelle ostettava lisenssi rajoittavat niiden käyttöä.

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa robotteja kierrätetään tehokkaasti potilaalta toiselle, mutta siitä huolimatta niitä on aivan liian vähän.

Lienee selvää, että tehokas koulukäynti ja yhteydet luokkatovereihin ovat myös yhteiskunnan etu. Siksi nyt robottien hankintaan tarvitaan nyt myös kaupunkilaisten apua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut