Uusien asuntoalueiden huonot puolet paljastuvat vähitellen

2.11. 8:55

Rakennusyhtiöt hehkuttavat kilvan Tampereen uusia asuinalueita ja niiden tuliteriä koteja. Laskun maksajille eli kaupunkilaisille aikaisempaa tiiviimmin rakennettujen kohteiden todellisuus alkaa valjeta vasta vähitellen.

Moro-lehti kertoi elokuussa Kalevan Prisman parkkipaikasta, jossa jouduttiin rajoittamaan pysäköintiä. Syynä oli se, että lähistön uusilla asukkailla ei ollut käytössään riittävästi parkkipaikkoja ja jossakin Kalevan työmatkalaistenkin piti autojaan pitää.

Tiettävästi samanlaisia ongelmia on myös ainakin Santalahden alueella.

Lue lisää: Onko kahdeksan metriä naapurin ikkunaan tarpeeksi – Hämmästyttävä kuva kertoo olennaisen Tampereen tiivistysrakentamisesta

Myös vieri viereen nousevien talot puhuttavat kaupunkilaisia. Esimerkiksi käy Härmälänrantaan tuleva rivitalo, jossa naapuritalon ikkunat ovat noin kahdeksan metrin päässä.

Kaupungin ohjeiden mukaan kahdeksaa metriä pidetään riittävänä etäisyytenä naapurin ikkunaan.

Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara Helsingin yliopistosta kritisoi Tampereellekin nousseita pieniä asuntoja.

Hän pelkää, että ”mikroasunnoista” on tulossa alimpien tuloluokkien asuinpaikkoja, joihin keskittyvät vuokralla asuvat taloudet. Perinteisesti Suomessa on pyritty estämään lähiöiden ongelmia kaavoittamalla monipuolisia asuinalueita.

Vaattovaaran mielestään nyt ollaan menty eteenpäin yksinomaan talouden ja tuottavuuden ehdoilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut