MM-kisojen yllättävä seuraus toi tamperelaisravintolalle uuden vientimaan – Nyt sooseja viedään kanisterikaupalla

Pelaajat halusivat Siipiweikkojen hotteja siipikastikkeita Itävaltaan.

Siipiweikkojen Joonas Koivumaa (vas.) ja Tuomas Hyysalo pitävät käsissään Hot Garlic- ja XX-Hot-kanistereita, joiden Itävaltaan tilattu ensimmäinen erä toimitettiin syyskuussa.

1.11. 9:55

Moro, Siipiweikot

Kesäkuun alussa kilahti Siipiweikkojen nettiin yhteydenottolomake, joka tuli Itävallasta heti jääkiekon MM-kisojen jälkeen.

”MM-kisoissa Itävallan maajoukkueessa olleet pelaajat ja joukkueen jäsenet olivat käyneet meillä syömässä ja menneet Itävallassa Salzburgissa sijaitsevan Red Bull Salzburg -jäähallissa sijaitsevaan Two Seasons -ravintolaan kysymään, saisiko Siipiweikkojen kastikkeita myös Itävaltaan”, kertovat yritysasiakas- ja hankintapäällikkö Tuomas Hyysalo ja kasvu- ja markkinointijohtaja Joonas Koivumaa Siipiweikoilta.

Two Seasonsin ravintoloitsija lähetti heti viestin Siipiweikoille.

”Lähetimme maistelusetin kaikista kastikkeista ja blue cheese -dippijauheestamme. Ehkä hieman yllättäen he valitsivat Hot Garlic- ja XX-Hot-kastikkeet.”

Siipiweikkojen kastikkeita on ennestään viety yrityksille esimerkiksi Ruotsiin, Espanjaan ja Viroon. Yleensä tilataan Medium- ja Hot-kastikkeita. Samoin on yksityishenkilöiden ympäri maailmaa tulleissa verkkokauppatilauksissa.

”Hot Garlic maistuu meidän Hot-kastikkeelta valkosipulitwistillä, muttei pistävästi vaikka sitä on reilusti. XX-Hot on tulinen ja varmasti polttelee jo parin siiven jälkeen.”

Tästä on kyse. Tamperelaiskastikkeita viedään nyt kanisterikaupalla myös Itävaltaan.

Syyskuussa Tampereelta lähti ensimmäinen kastiketoimitus Itävaltaan.

”Kuulemma asiakkailta on tullut hyvää palautetta.”

Tampereen asema Suomen ja Euroopan siipipääkaupunkina siis vankistuu edelleen.

Paljon asiakkaita

Siipiweikot on 1993 vuonna perustettu suomalainen perheyritys. Ensimmäinen Siipiweikot-ravintola avattiin Tampereelle Aleksanterinkatu 26:een, jossa se toimii edelleen.

Kaikkiaan Siipiweikoilla on kaksi ravintolaa Tampereella sekä yksi franchise-ravintolaa Helsingissä. Näiden lisäksi Pirkkalan Prismasta, Prisma Kalevasta ja Prisma Linnainmaalta löytyy Siipiweikkojen miniravintolat.

Vuodesta 2000 alkaen kastikkeita on toimitettu toisiin ravintoloihin, nykyään kastikkeita on käytössä noin 300 ravintolassa. Vuonna 2012 Siipiweikkojen kastikkeet tulivat myyntiin myös kauppoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut