Roskapöntöt paukkuvat Tampere-talossa, tanskalaiskaksikko saa konserttitasoisen äänen irti melkein mistä vain

Arvomme ensi maanantaina yhdelle perheelle sisäänpääsyliput.

Tanskalainen Trash-ryhmä Hamilton & Mikkelsen puhuttelee erityisesti lapsia.

26.10. 15:00

Moro, Tampere-talo

Trash Recycled -konsertti kierrätysmateriaalista valmistettuine soittimineen ja taideteoksineen yhdistää klassisen musiikin, kuvataiteen ja kierrätysteemat Tampere-talossa keskiviikkona 2.11.2022 kello 18.

Tampere Filharmonian solistivieraat – tanskalainen Trash-ryhmä Hamilton & Mikkelsen – tuovat konserttilavalle joukon lyömäsoittimia, joita siellä ei yleensä nähdä. Kaksikon idea on, että kaikkea voi soittaa mistä vain ääni lähtee: jäteastiaa, pyörän kelloa, putkenpätkistä kasattua instrumenttia…

"Trash-ryhmän luova soitinten käyttö avaa silmät ja korvat sille, miten ympäristössä on koko ajan rytmejä, joiden päälle voi ryhtyä tekemään musiikkia”, kertoo konsertin kapellimestari Maria Itkonen.

Trash-konsertti vie yleisön matkalle, joka on täynnä musiikkia, rytmejä ja hauskoja tarinoita. Puhuttua kieltä ei tarvita, sillä vuoropuhelu yleisön ja orkesterin kanssa hoituu musiikin ja pantomiimin avulla.

”Konsertin musiikki on osuvasti valittu, mukana on monenlaisia tuttuja ja tarttuvia sävelmiä klassisen musiikin perusohjelmistosta. Myös yleisö pääsee taputtamaan rytmejä, ja voin kuvitella, että konsertin jälkeen moni lähtee kotiin rakentelemaan lyömäsoittimia”, Itkonen sanoo.

Taidekujalta ajatuksia

Konsertin yhteyteen Tampere-taloon rakentuu Taidekuja, joka on kierrätysmateriaaleista tehty näyttely. Kujan läpi voi kävellä ja samalla poimia ideoita omia askarteluja varten. Taidekujan rakentaa BCensemble eli tamperelainen kierrätystaiteilijapariskunta Milla ja Petri Neuvonen.

"Taidekuja on värikäs ja inspiroiva kokonaisuus, jolla haluamme rohkaista kävijöitä iloiseen askarteluun ja yhdessä tekemiseen. Taidekujan teokset on valmistettu materiaaleista, joita kaikilta löytyy kotoa, ja ideoita saa vapaasti kierrättää”, Milla Neuvonen sanoo.

Uusiutuva luonnonvara

Koko perheelle suunnattu Trash Recycled on syystäkin Pirkanmaan Jätehuollon nimikkokonsertti: Jätehuollossa arvostetaan aineettomista elämyksistä nauttimista, mihin musiikki tarjoaa oivalliset mahdollisuudet. Ympäristökasvatuksessa ja lajitteluneuvonnassa lapset ja nuoret taas ovat tärkeä voimavara.

” Minkä pienenä oppii, sen aikuisena taitaa. Lapset ja nuoret ovat myös hyviä viemään lajittelutietoutta ja -motivaatioita koteihin”, sanoo Pirkanmaan Jätehuollon viestintäpäällikkö Suvi Suomalainen.

Osallistu

Perheet voivat osallistua yhden lippupaketin arvontaan maanantaihin 31.10. kello 10 mennessä. Arvomme sisäänpääsyn yhdelle yhdelle perheelle (2 aik. + 3 lasta).

Trash-ryhmä Hamilton & Mikkelsen: Melkein kaikkea voi soittaa.

Jätehuollon kierrätyskoutsit päivystävät Trash Recycled -konsertin yhteydessä Tampere-talon aulassa. Heiltä voi kyselemässä kinkkisiä lajittelukysymyksiä esimerkiksi uusista lajitteluvelvoitteista tai muovin, tekstiilin ja biojätteen kierrätyksestä.

– Jos konsertin tiimellyksessä ei ehdi kysymään, mihin kuuluu lajitella vaikkapa teekuppi tai muoviämpäri, Pirkanmaan Jätehuollon lajittele.se -verkkopalvelusta voi hakea tietoa ympäri vuorokauden, Suomalainen vinkkaa.

Tampere Filharmonian Trash Recycled -konsertti Tampere-talossa ke 2.11. klo 18. Ikäsuositus 5+. Liput Tampere-talon lipunmyynnistä, Kulttuurimyymälä Aplodista ja Lippu.fi -myyntikanavista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut