Ohje viistoreunaisten rotvallien etsimisestä on Kummelia

19.10. 15:00

Kaupunki tiedotti syyskuun lopulla aloittavansa valistuskampanjan kaupungin pääkadulla, koska suurella osalla kulkijoista on vaikeuksia ylittää katu turvallisesti.

Samalla kaupunki antoi ylitysohjeet. Niistä ensimmäinen ja tärkein kuuluu: Ylityspaikan kohdalla ei ole suojatiemerkintöjä. Tunnistat paikan madalletuista reunakivistä.

Tämä kuulostaa kyllä täysin Kummelilta.

Lue lisää: Tampereen Hämeenkadulle rakennettiin uudenlaisia paikkoja ylittää katu, mutta kukaan ei osaa käyttää niitä – Tästä pienestä yksityiskohdasta sinun pitäisi tajuta, mistä kulkea

Ylityspaikoille ei ole saatu liikennemerkkejä, joten kaupunkilaisten pitäisi niinkin vaarallisessa asiassa kuin kadun ylittämisessä etsiä hieman ulkoreunaltaan viistottuja rotvalleja.

Kaupungin tiedotteessa ei kyllä neuvottu, että miten pitäisi toimia hämärässä. Entä mitä pitää näkövammaisten tehdä? Suositellaanko heikkonäköisille ikäihmisille pysymistä varmuuden vuoksi vain Hämpin toisella puolella? Entä talvella kun kaduilla on sohjoa ja jäätä? Tunnustellaanko kiviä kädellä?

Miten viistottuja rotvalleja tuntemattomien matkailijoiden pitäisi käyttäytyä? Entäpä se hengen säilyttämisen kannalta tärkeä tieto, että jalankulkija on ylityspaikoillakin väistämisvelvollinen?

Hämpin pyöräteiden toteutus on jo todettu täysin epäonnistuneeksi kun väylää ei voitu rakentaa selvästi erottuvaksi, eikä edes ajosuuntia ole merkitty selvästi. Pyörille varattuja telineitä ei vieläkään osata käyttää.

Kaupunkilaisten edunvalvojien eli poliitikkojen pitäisi nyt puhaltaa peli poikki ja uusia kerralla kadun turvaratkaisut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut