Muistatko vielä huumorista tutun tamperelaisbändin – Lauantaina se pitää konsertin, jonka biisilista on suoraan televisiosta

Werner Bros. -yhtye esittää mainosmusiikista tunnetun Juha Tapanisen kappaleita. Yhtye lupaa olevansa yhä vedossa.

Tämä porukka esiintyy lauantaina harvinaisessa mainosmusiikkia sisältävässä konsertissa.

20.10. 9:00

Moro, Petsamo

Moni takavuosien suosikkiyhtye on pannut pillit pussiin, mutta Tampereella peräti 35 vuotta sitten perustettu Werner Bros. puhkuu intoa. Koronan vuoksi pari kertaa siirtynyt konsertti kajahtaa vihdoin soimaan lauantaina.

Yleisölle tarjoillaan kappaleita, jotka ovat takuuvarmasti tuttuja lähes kaikille. Konsertissa kuullaan muun muassa laulut Rekkamies, Jos et sä soita ja Kuka on se oikea.

Kappaleet on totuttu kuulemaan eri artistien esittäminä, mutta niillä on yhteinen tekijä. Kaikki lauantaina kuultavat kappaleet ovat Juha Tapanisen musiikkia. Hänet tunnettiin ennen kaikkea mainosmusiikista.

Werner Bros. yhtyeen jäsenet tutustuivat Tapaniseen ollessaan mukana Iskelmäprinssi-elokuvassa, jonka Tapaninen ohjasi.

”Jammailimme yhdessä, ja huomasimme, että hänellä on valtavasti hyviä biisejä. Ajattelimme sitten ystävien kesken tehdä musiikista konsertin”, kertoo Werner Bros. -yhtyeen Jari Tuukkanen.

Hän toimii myös Petsamon sekakuoron johtajana. Kuoro on isossa roolissa konsertissa.

Konsertti oli määrä järjestää jo aiemmin, mutta se jouduttiin koronan vuoksi perumaan pari kertaa.

Jari Tuukkanen kertoo yhä tekevänsä musiikkia. Niska on mennyt tietokoneen ääressä istumisesta jumiin, mutta kiloja on lähtenyt yli 60. Tämä kuva on vuodelta 2020.

Werner Bros. -yhtye tunnetaan skiffle-musiikistaan. Siinä soittimia on korvattu halvoista aineista rakennetuilla viritelmillä. Yhtyeellä on pyykkilauta rumpujen tilalla ja vanerilaatikosta rakennettu basso.

Alun perin kokoonpano oli kolmihenkinen. Enimmillään yhtyeessä soitti viisi Tuukkasen veljestä. Lauantaina lavalle nousevat Tuukkasista Jaakko, Tuure, Jyrki ja Jari. Lisäksi mukana ovat Jussi Roponen ja Juha Mäntylä.

Jari Tuukkanen lupaa, että meno on lauantaina entisellään, vaikka yhtyeen ”hurjimpia numeroita” ei nähdä.

"Olemme hengissä edelleen, kaikesta huolimatta. Minulla on vähän liikkeet hidastuneet, mutta muilla ei. Kyllä siinä menoa riittää ihan varmasti.”

Enemmän folk-musiikkia

Korona-aikana Werner Bros. -yhtyeen keikkailu on ollut jäissä niin kuin muidenkin yhtyeiden. Aktiivisimpina vuosina yhtye kiersi maailmankin lavoilla. Viime kesänä päästiin sentään Keski-Suomeen asti.

Tuukkanen sanoo, että ”uutta pukkaa” yhä. Yhtye on painottamassa ohjelmistoaan entistä enemmän folk-tyyppiseen musiikkiin.

”Kiihkeästi olemme matkalla. Suomesta löytyy hillittömän hienoja, tuntemattomampiakin kappaleita. Toki show-elementit edelleen pysyvät.”

Levyntekohaaveita on, vaikkakaan ei konkreettisia suunnitelmia.

”Asia muhii.”

Rakastan sua sataa -konsertti lauantaina 22.10. klo 14 Sampolan isossa salissa. Lipun 25 euroa voi ostaa paikan päältä tai etukäteen verkosta osoitteesta petsamonsekakuoroyhdistys.eventiolive.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut