Tamperelaisen Ahlmanin koulun opiskelijat tekivät erikoisen seinäkalenteri – Se kertoo joka kuukausi ilmaisista hyödykkeistä

Kalenterin kokosivat luonnonvaratuottajiksi opiskelevat tulevat yrittäjät.

Kalenterin tekivät Marjo Laine (vas.), Niina Rosenberg, Jenna Salonen, Maria Nykopp, Sonja Välitalo, Jenni Tevaniemi ja Neea Ahonpää.

21.10. 10:00

Moro, Koivistokylä

Koivistokylässä on tehty aivan uudenlainen seinäkalenteri eli luonnonvaratuottajien vuosikello, joka muistuttaa joka kuukausi mitä voimme luonnosta kerätä ravinnoksi. Koko ryhmä vastasi Moron lähettämiin kysymyksiin.

Mistä saitte ajatuksen tehdä kalanterin luonnosta kerättävistä tuotteista?

”Saimme ensimmäisen opintovuoden syksyllä tehtäväksi luoda luonnonvaratuottajan vuosikellon, eli kartoittaa mitä mihinkin aikaan vuodesta tuottaja voisi tehdä. Siitä poiki ajatus, että olisipa kiva, kun olisi joku kalenteri mistä näkisi suoraan mitä kerätä ja milloin. Siitä se idea sitten lähti.”

Onko tällaisia kalentereita tehty aikaisemmin?

”Tietääksemme ei ole, ainakaan aivan samanlaista. Meidät erottaa muun muassa uniikista, itse tehdystä kuvituksesta, oheisblogista ja tavoitteesta lahjoittaa osa tuotoista Luonnonperintösäätiölle.”

Mitä kalenteriin liittyvässä blogissa kerrotaan?

”Kerromme syvemmin kalenterissa esitellyistä kasveista sekä niiden käyttötavoista ja tunnistamisesta. Saatamme lisäksi julkaista kaikkea opiskeluun liittyvää "mitä tänään koulussa opin"-tyyppisesti.”

Kesäkuussa koivun lehtiä voi hyödyntää vihtana ja myös ruokana.

Mistä kalenteria saa ja mihin hintaan?

”Kalenterin saa suurimmista Suomalaisen Kirjakaupan myymälöistä ja myös heidän nettikaupastaan. Sitä kannattaa kysellä omasta lähimmästä liikkeestä, ja jos ei löydy niin varmasti pyynnöstä saa tilattua. Saimme pienen erän myyntiin myös Ahlmanin Tilapuotiin, joka myytiin loppuun nopeasti. Nyt kannattaa myös katsoa meidän Instagram-tili @vuodenajoissa, sillä meillä on siellä meneillään myös arvonta lokakuun loppuun asti!”

Mitä tuotolla tehdään?

”Meidän koko luokkamme yhteinen tavoite on kerätä 10 000 euroa Luonnonperintösäätiön Suojele pala Pirkanmaata -kampanjaan valmistumiseemme mennessä. Iso osa kalenterin tuotoista ohjataan tähän kampanjaan. Lopuilla rahoitamme seuraavan vuoden kalenterin.”

Missä luonnonvaratuottajat oikein työskentelevät?

”Luonnonvaratuottaja valmistuu usein yrittäjäksi. Mahdollisia työnantajia voivat olla esimerkiksi elintarvike- ja kosmetiikkateollisuus. Myös erilaiset luontohankkeet ovat myös mahdollisia työpaikkoja. Meiltä työllistyi yksi opiskelija juuri Luonnonperintösäätiön viestintään. Verkostoituminen on isossa roolissa sekä oma yritteliäisyys ja rohkeus tehdä ja toteuttaa visioitaan.”

”Osa meistä kuuluu osuuskuntaan nimeltä Luonto & Keruu, jonka avulla olemme saaneet laskutusasiat kuntoon kalenterin osalta. Myös työmahdollisuuksia ja verkostoitumismahdollisuuksia on poikinut osuuskunnan kautta.”

”Meistä on kasvanut vuodessa aika tiivis porukka ja uskomme, että tulemme työskentelemään jollain tavalla yhdessä myös valmistumisen jälkeen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut