Oma visiointi ei sovi herkästä asiasta keskusteltaessa

5.10. 9:30

Tamperelaisvaltuutettujen tekemä aloite pienydinvoimaloiden tonttiselvityksen aloittamiseksi sai runsaasti julkisuutta elokuussa. Osa kaupunkilaisista pelästyi ja muutamat ilmoittivat samalla harkitsevansa muuttoa, jos sellaisia kaupunkiin tulee.

Reaktiot eivät ole mikään ihme, sillä vuosikymmenet suomalaisten mieliin on iskostettu ydinvoiman tuhoisuutta ja lähes ikuisia saasteita.

Todellisuudessa pienydinvoimaloilla ja niillä ”oikeilla” ydinvoimaloilla on vähän yhteistä.

Erityisen hämmentävää kuitenkin on se, että Eurajoella Teollisuuden Voiman (TVO) vierailupäivässä on jo kerrottu Suomeen suuriin kaupunkeihin tulevien pienydinvoimaloiden määrä.

Kun paikalla ollut vieras kiinnostui asiasta enemmän, ryhdyttiin esitystä kutsumaan henkilökohtaiseksi visioinniksi, jolla ei ole mitään tekemistä TVO:n kannan kanssa.

Oli TVO:n kesäisen esityksen tausta mikä tahansa, asian käsittely yleisessä tilaisuudessa on hoidettu juuri päin vastoin kuin pitäisi.

Lue lisää: Olkiluodossa kerrottiin, että Tampereelle voisi tulla kuusi pienydinvoimalaa: ”Se oli henkilökohtaista visiointia”

Missään nimessä ei saisi olla niin, että edes epävirallisessa tapahtumassa kerrotaan eri kaupunkeihin ehkä mahdollisesti tulevien pienydinvoimaloiden lukumäärä. Aihe on herkkä.

Tämä pitäisi olla täysin selvä asia myös TVO:n työntekijöille. Ydinvoimalla ja myös pienydinvoimalla on niin paha maine, että ”omat visiot” pitäisi pitää omana tietona.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut