Moron heijastinpuu herättää mielenkiintoa Tampereella Laikunlavan vieressä – Oksille vietiin kolme lastia heijastimia

Ne lahjoitti High Peak Finland, Navakka Group ja Korja-Kumi.

Alkuviikosta Moron heijastinpuulla oli tämän näköistä, mutta todennäköisesti heijastimet on jo haettu.

30.9. 9:52 | Päivitetty 12.10. 10:18

Moro, Laikunpuisto

Moro-lehden heijastinpuulla Laikunlavan vieressä on käynyt kova kuhina kun ilmaiset turvavälineet ovat käyneet kaupaksi.

High Peak Finland lahjoitti viikonloppuna 30 heijastinta ja Moron liikennetohtori Arto Grönroos vei jakoon satoja Korja-Kumin antamia heijastimia.

”Sunnuntaina en nähnyt puussa yhtäkään heijastinta, mutta useampi ohikulkija ottikin juuri ripustamiamme heijastimia mukaansa. Pari turistia jopa kuvasi puun heijastimineen ja olivat ideasta erittäin innostuneita”, selvitti Natalie Leppänen High Peak Finlandista.

”Mukana minulla oli ahkera ja innokas apulainen poikani Leo, 9 vuotta, joka varmisti että hieman lyhyemmätkin ohikulkijat ylettyivät heijastimiin.”

Myös tamperelainen ohjelmistoyritys Navakka Group oy kävi heijastinpuulla. Se tekee työkseen toiminnanohjausjärjestelmiä.

Yrityksen asiakkaana on muun muassa Saintex, joka on kotimainen pitkän historian heijastinvalmistaja, jonka heijastintuotanto aina tarjouspyynnöstä valmistuksen kautta tuotteen lähetykseen ja asiakkaan laskun maksamiseen saakka toimii Navakka Groupin toimittamassa järjestelmässä.

Karmila Laine (vas.) ja Eija-Riina Laakso Navakka Groupista kävi Moron heijastinpuulla.

Moron liikennetohtori Arto Grönroos hoitaa osaltaan heijastinpuuta ja hän vei alkuviikosta jakoon satoja heijastimia. Ne lahjoitti Korja-Kumi, joka on aikaisemminkin tehnyt tamperelaisia näkyväksi liikenteessä.

Moron heijastinpuu Tampereella Laikunlavan ja Vanhan kirjastotalon vieressä on nyt virallisesti otettu tältä syksyltä käyttöön.

Nämä heijastimet ripusti High Peak Finland.

Syyskauden alku merkitsee sitä, että puusta voi kuka tahansa ohikulkija ottaa heijastimen ja ripustaa ulkoiluvaatteeseensa.

Viime viikon perjantaiaamuna puuhun laitettiin Tampereen Infra oy:n, Pop-pankin ja Korja-Kumin lahjoittamia heijastimia.

Annukka Selin (vas.), Senja Skyttä ja Jasmin Savolainen Tampereen Infra oy:stä kävivät ottamassa käyttöön Moron heijastinpuun yhdessä Moron liikennetohtorin Arto Grönroosin kanssa.

Viestintäsuunnittelija Jyrki Ristilä Tampereen Infra oy:stä selvitti, että kaupunkilaisten näkyminen on tärkeää kaduista huolehtiville työkoneiden kuljettajille.

”Työkoneiden kuljettajat eivät välttämättä näe koneen ympärille niin hyvin kuin esimerkiksi nykyaikaisten henkilöautojen kuljettajat. Sen vuoksi toivomme, että kaupungissakin käytettäisiin heijastimia.”

Lahjoita heijastin

Moron heijastinpuu on kaikkien Tampereen seudulla toimivien yritysten vapaassa käytössä.

Tänä vuonna heijastinpuun ylläpitoon osallistuu myös Moron liikennetohtori, liikenneopettaja Arto Grönroos.

Yritykset voivat käydä viemässä puuhun heijastimia. Vientihetkestä kannattaa kertoa etukäteen Moron toimitukselle ja Arto Grönroosille sähköpostilla moro@aamulehti.fi.

Pyrimme saapumaan paikalla. Yritykset voivat myös itse ottaa kuvan ripustustilanteesta ja lähettää sen Moron toimitukseen tietojen kera.

Annukka Selin osallistui syksyn ensimmäiseen heijastiripustukseen sadoilla heijastimilla.

Moron heijastinpuu on Moro-lehden ja Tampereen kaupungin yhteishanke liikenneturvallisuuden parantamiseksi Tampereella. Puu on käytössä ensi kevääseen saakka.

Tiatoo

Toimi näin:

1. Voit viedä Moron heijastinpuuhun heijastimia oma-aloitteisesti milloin vain. Myös yksityishenkilöt voivat lahjoittaa heijastimia.

2. Ota heijastimien ripustuksesta kuva ja lähetä se Moro-lehden sähköpostiin moro@aamulehti.fi. Liitä mukaan tietoa heijastinten ripustajista ja taustayhteisöstä. Voit myös kutsua Moron toimituksen tai Moron liikennetohtorin Arto Grönroosin paikalle.

3. Me kerromme heijastinpuun uusista heijastimista kaikille kaupunkilaisille. Moro-lehti julkaisee ripustuskuvat Moron netissä aamulehti.fi/moro ja osan myös printtilehdessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut