Siili ja koira ottivat yhteen rivitalon takapihalla – Miten tappelu voidaan välttää?

30.9. 13:00

Moro, Vapriikki

Luontotohtorille voi lähettää pähkäiltävää valokuvan kera moro@aamulehti.fi -sähköpostiin. Kuva on tunnistamisen kannalta tärkeä asia.

Kerro myös, millä paikkakunnalla ja millaisessa paikassa havainto on tehty. Liitäthän kysymykseen myös tiedon luontohavainnon ajasta sekä eliön kokoarvion.

Luontotohtori setvii vain Pirkanmaalla tehtyjä luontohavaintoja.

Moron luontotohtori on Tomi Kumpulainen, joka on Tampereen luonnontieteellisen museon intendentti.

Lukijan kysymys: Rivitaloasuntoni takapihalle on eksynyt siili tänä kesänä, eikä siinä muuten mitään ikävää olisi ellei koirani riistavietti olisi mahdoton hillitä. Nämä kaksi eivät millään mahdu samalle pihalle, kaksi yhteenottoa lyhyellä ajalla nähneenä ja väliin päässeensä olen varma että kolmatta ei voi tulla. Huonosti käy ehkä jopa molemmille.

Miten nyt saisin siilin muuttamaan muualle turvallisempaan kotiin?

Ulpu Ruotsalainen

Luontotohtorin vastaus: Usein siili koetaan pihassa enemmän mukavaksi, ja hyödylliseksikin pihavieraaksi. Syöhän se mielellään tuhohyönteisten lisäksi muun muassa etanoita ja kotiloita.

Useimmat koirat oppivat parista kerrasta jättämään siilin rauhaan, mutta jos tämä ei onnistu, voisi ehkä harkita jotain kulkuesteitä siilin reittiä ohjaamaan pois koiran reitiltä tai näkösältä.

Ehkä jossain tapauksessa myös osan pihaa voisi aidata lemmikille ulkoilualueeksi? Lisäksi voisi kokeilla (mahdollisten siiliä houkuttavien) lemmikkieläinten ruokakippojen korjaamista pois pihalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut