Perinteinen tamperelaisyritys lopetti kahvilan Hämeenkadun tuntumassa – ”Kyllä se on nykyisin hiljaista aluetta”

Toinen perinteinen yritys aloittaa samassa tilassa remontin jälkeen.

Näsilinnankadun ja Hämeenkadun kulmassa sijainnut Linkosuon kahvila sulkeutui perjantaina 23.9.

24.9. 7:51 | Päivitetty 24.9. 17:52

Moro, Näsilinnankatu

Näsilinnankadun ja Hämeenkadun risteyksessä oleva kahvila siirtyy yritykseltä toiselle.

Seurakuntien talossa Näsilinnankadun puolella sijainnut Buffet & Café Linkosuo oli perjantaina 23.9. auki viimeisen kerran.

Linkosuo kahvilat oy:n toimitusjohtaja Kati Ehrola selvittää, että Linkosuo olisi halunnut jatkaa seurakuntien vuokralaisena, mutta tilan remontista ei päästy yhteisymmärrykseen.

”Olisimme halunneet vähän freesata paikkoja”.

Millainen alue on nykyisin yrityksen näkökulmasta?

”Todella hiljainen. Kahvilan asiakkaat olivat pääosin seurakuntien työntekijöitä. Kadun liikenne hiljenee selvästi vähän Sokoksen tavaratalosta Hämeenpuistoon päin.”

Linkosuo kahvilat oy on laajentanut toimintaansa pääkaupunkiseudulla, sillä se on avannut Helsinkiin Sörnäistenkadulle Snygg – restaurant & cafén. Vuosi sitten avattiin ravintola Helinä Espoossa.

Ståhlberg tilalle

Samassa tilassa Näsilinnankadulla aloittaa toimintansa remontin jälkeen Royal Bakery oy, jonka kahvilat tunnetaan Ståhlbergin kahviloina.

Yrityksellä on toimipiste Ideaparkissa Lempäälässä. Myös Vuoreksessa ja Pirkkalassa Veska-ostoskeskuksessa on kahvilat.

Royal Bakeryn uusi toimitusjohtaja Juha Lehtola selventää, että Näsilinnankadulla tehdään nyt remonttia ja paikka on tarkoitus avata ennen joulua.

”Keskitymme lounasasiakkaisiin ja catering-toimintaan. Iltaisin paikka on auki vain tilauksesta. Catering-toimintaa meillä ei muissa toimipisteissä ole lainkaan.”

Lehtolan mukaan toimipiste avataan Ståhlbergin kahvilan nimellä.

Royal Bakery oy on Lempäälässä toimiva vuonna 2012 perustettu noin 30 henkilöä työllistävä leipomo- ja kahvilaliiketoimintaa harjoittava yritys, joka yhdistyi vuonna 2016 Leipomo Ståhlberg oy:n kanssa.

Leipomo- ja ravintolaliiketoimintaa harjoittava Pian Pakari oy:n emoyhtiö on vuosi sitten hankkinut vähemmistöosuuden Royal Bakerysta. Juha Lehtola omistaa vaimonsa Pia Lehtolan kanssa Pian Pakari oy:n. Sen pääpaikka on Raisiossa.

Tuttu teatterista

Uutta kahvilaa vetää teatterista tuttu mies. Antti Tuomi toimi yhdeksän vuotta Tampereen Teatterin ravintoloiden keittiömestarina.

”Teemme tilassa syksyn aikana perusteellista pintaremonttia. Yritysten ja yksityishenkilöiden yksityistilaisuuksien sekä lounaiden lisäksi aiomme aloittaa lauantaiset brunssit”, Tuomi paljastaa.

Oikaisu 24.9.2022 kello 8.21: Artikkelissa kerrottiin virheellisesti, että Royal Bakery oy:lla on kahvila myös Tuomiokirkonkadulla Stockmannin tavaratalon takana. Kyseisen kahvilan omistaa Tampereen Bakery Cafe oy, ei Royal Bakery oy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut