Ydinvoimalan tonttivaraus säästi Kaupin metsät

21.9. 12:29

Kaupin Pirunvuorelle 1970-luvulla tehdystä tonttivarauksesta oli kaupunkilaisille iso hyöty, vaikka itse ydinvoimala jäikin rakentamatta.

Koijärven ja Tampereen 1980-luvun ydinvoiman vastaisen liikkeen aktivisti Harri Helin pitää Kaupin metsien säästymistä asuntorakentamiselta juuri ydinvoimalavarauksen ansiona.

Lue lisää: Tampereen ydinvoimaloille varattiin kaksi tonttia – Toinen rakennuspaikoista sijaitsi kallion sisällä aivan asutuksen läheisyydessä

On mielenkiintoista, että Pirunvuoren ydinvoimalavaraus tehtiin täsmälleen 50 vuotta aikaisemmin kuin viime kuussa Tampereella esitelty pienydinvoimalan tonttivarausta koskeva uusi valtuustoaloite.

Erona on se, että nyt pienydinvoimalaa ajaa muun muassa vihreiden Jaakko Mustakallio. Pirunvuoden hankkeen aikoihin vihreiden edeltäjät olivat Harri Helin eturivissä vastustamassa ydinvoiman lisärakentamista.

Silloin ei ollut ilmastoahdistusta, vaan ydinvoima-ahdistus. Joka vuosi järjestettiin valtavia ydinvoiman vastaisia mielenosoituksia, jotka parhaimmillaan kokosivat kymmeniä tuhansia suomalaisia.

Lue lisää: Tampereen Raatihuoneen ”ydinjätetynnyrien” salaisuus selvisi – Tempauksen takana oli hyvin tunnettu vihreä vaikuttaja

Tampereelle pienydinvoimalaa pohtinut DI Eero Kautia oli vuonna 1969 hämmästyttävän samoilla linjoilla kuin valtuutetut 50 vuotta myöhemmin.

Se vain osoittaa, että energiaratkaisut ovat vuosikymmenien hankkeita. Ehkä pienydinvoimalan avajaisia vietetään 50 vuoden kuluttua.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut