Tampereen pääkirjastoa on haukuttu kovasta hälystä, Moro kiersi eri osastoilla desibelimittarin kanssa – tässä tulos: melua onkin kuin katuliikenteessä

Moro tutki mittarilla, pitävätkö puheet häiritsevästä melusta paikkansa.

Meluvalitukset ryöpsähtivät elokuussa. Kirjastopalvelujohtaja Niina Salokangas myöntää, että ääniä kuuluu kun Metsossa on paljon väkeä. Holvimainen sali lisää akustiikan haasteita. Mittauskierroksella kirjaston hiljaisin tila oli musiikkiosastolla. Siellä oli vähemmän väkeä kuin hiljaisessa tilassa, jossa jo vaatteiden kahina nosti melutasoa.

27.9.2022 15:00 | Päivitetty 28.9.2022 8:36

Moro, Metso

Kirjastossa ei enää ole hiljaista. Pääkirjasto Metson äänimaailma on kirvoittanut elo-syyskuussa useita mielipidekirjoituksia liiallisesta metelistä.

”Meille on tullut nyt alkusyksystä tavallista enemmän palautetta melusta. Koulujen alettua asiakasmäärät ovat nousseet, ja parin hiljaisen koronavuoden jälkeen ihmispaljous ja hälinä julkisissa tiloissa vaatii taas totuttelemista. Tänä vuonna Metsossa on käynyt 148 000 kävijää enemmän kuin viime vuonna samana aikana”, sanoo kirjastopalvelujohtaja Niina Salmenkangas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut