Yksi yleisimmistä liikennemerkeistä aiheuttaa yhä epätietoisuutta Tampereella Ratinan sillalla: ”Siinä ei ole kiihdytyskaistaa”

Tällainen tilanne toistuu Ratinan sillan länsipäässä päivittäin. Autoilijan kuuluu väistää sekä pyöräilijöitä että muita autoja sekä tietenkin jalankulkijoita, joita suojatiellä väistetään oli kolmiota tai ei.

16.9. 10:00

Moro, ympäri kaupunkia

Moron liikennetohtori on liikenneopettaja Arto Grönroos. Hänelle voi lähettää liikennepulmia sähköpostilla osoitteeseen moro@aamulehti.fi.

Mukana saa mieluusti olla valokuva ja tarkka paikkatieto. Usein liikennetohtori käy itse paikalla.

Lukijan kysymys: Olisikohan liikennetohtorin mahdollista tehdä jotain juttua, jossa muistutettaisiin tai opetettaisiin pari liikennesääntöä?

Olen viime aikoina törmännyt usein tilanteeseen, jossa vanhemman sukupolven edustaja ei ole selvästikään osannut toimia liikenneympyrässä. Vilkun käyttö on sekalaista; jotkut laittavat vilkun vasempaan liikenneympyrään liittyessään kenties ajatellen, että kulkee ympyrässä vastapäivään vasemmalle kääntyen.

Erikoisin kuitenkin on se, että monet jo ajaessaan liikenneympyrässä pysähtyvät ympyrään luullen olevansa väistämisvelvollisia heille, jotka vasta odottavat vuoroaan (vaikka olisivatkin tässä väistämisvelvollisia).

Näemmä hyvä olisi muistutella myös kolmion merkityksestä. Olen kahdesti joutunut läheltä piti -tilanteeseen Hämeenpuistosta Ratinan sillalle ajaessani.

Esimerkiksi eräs vanha herra oli ajaa kylkeeni siltaa ennen olevassa liittymässä, koska hän ei selvästikään tiennyt väistämisvelvollisuudestaan ja pään pyörityksistä päätellen ei tajunnut tilanteen jälkeenkään, kumpi teki väärin.

Huolestunut kuski

Liikennetohtori vastaa: Tampereen valtatielle Ratinan sillalle ajettaessa on kärkikolmio ennen risteystä ja siinä olevaa suojatietä ja pyörätietä.

Havaintoja pitää tehdä huolellisesti ja tuossa paikassa näkee useasti kiirehtiviä autoilijoita, jotka ajavat väärää tilannenopeutta.

Joidenkin ajotyylistä voi päätellä sen, että he luulevat jatkavansa kiihdytyskaistalle, jota siinä ei kuitenkaan ole ole.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut