Viime jouluna pukki huristeli ratikalla, nyt Tampereella etsitään taas uutta joululeimaa – Voittaja pääsee joulupukin luo

Kisaan haastetaan idearikkaat ammattilaiset ja myös kaupungin koululaiset.

Viimevuotinen joululeimakisan voittaja Markku Yli-Erkkilä vieraili joulupukin luona perheensä kanssa. Kuvassa ovat Markku (ylärivi) ja Salla sekä Kerttu, Elias, Kukka Yli-Erkkilä.

22.9. 9:00

Moro, Postimuseo

Tampere on menettänyt oman postileimansa eli nykyisin kaupungista lähetetyissä kirjeissä ja korteissa lukee lähetyskaupunkina Helsinki.

Siitä huolimatta Tampereella valitaan jälleen kerran kaupungin virallinen joulun 2022 joululeima, joka niin sanottu oheisleima.

Se lyödään joulupostiin vain museokeskus Vapriikissa ja Keskustorin Joulutorilla.

Ratikka-aiheisen joululeiman teki viime vuonna sastamalalainen graafikko Markku Yli-Erkkilä.

Leima valitaan idearikkaiden graafikoiden tai alan harrastajien ehdotuksista. Myös koululaisten ehdotukset ovat tervetulleita.

Viime vuonna joululeimaksi valittiin ratikka-aihe, jossa joulupukki kuljettaa ratikkaa. Leimän teki sastamalalainen graafikko Markku Yli-Erkkilä.

Hankkeen takana ovat Moro-lehti ja Postimuseo. Joululeima on tehty jo kuudesti.

Voittajan valitsee raati, johon kuuluvat Jari Mylläri Morosta, Mirka Ylä-Mattila Postimuseosta, filatelian asiantuntijat Juha Valtonen ja Kari Salonen sekä toiminnanjohtaja Hanna-Liisa Onnela Tampere-seurasta.

Lähetä ehdotuksesi sähköpostilla osoitteeseen joululeima@gmail.com viimeistään maanantaina 17.10. kello 9.

Palkintona on kahden hengen junamatka Rovaniemelle tapaamaan joulupukkia. Perillä ollaan yksi päivä, jonka aikana tutustutaan myös joulupukin pääpostikonttoriin. Palkinnon arvo on 450 euroa.

Tiatoo

Tee leima näin

Leiman pitää mahtua 35 millimetriä x 35 millimetriä kokoisen ruudun sisään. Se voi olla minkä muotoinen tahansa. Siinä voi olla tekstiä ja/tai kuva.

Leimaan ei kannata laittaa kahta milliä pienempää tekstiä, eli koko määrää sanojen määrän.

Ohuimmat viivat sekä kapeimmat tyhjät alueet minimissään 0,4 milliä. Isoja tyhjiä alueita ja isoja yhtenäisiä mustia alueita kannattaa välttää.

Mikäli leima piirretään tietokoneella kokonaan vektoreina, voi leiman tehdä suoraan oikeaan kokoon. Tallennus pdf-muodossa.

Jos leiman piirtää käsin, kannattaa se tehdä vaikka viisi kertaa isompana. Ota huomioon ohuiden viivojen skaalautuminen.

Käsin piirretty ja skannattu kuva on oltava kaksivärinen ja koostua peittävistä yhtenäisistä väripinnoista. Piirustusvälineeksi käy esimerkiksi peittävä musta tussi.

Ehdotuksien täytyy olla perillä sähköpostissa joululeima@gmail.com maanantaina 17.10. kello 9.

Tarvittaessa graafikko viimeistelee voittoleiman.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut