Ulkoilualue oli halvin vaihtoehto Näsisillan tulevaisuudeksi

14.9. 11:00

Pohjoinen Näsisilta muuttuu ulkoilualueeksi ja maisemasillaksi, vaikka se lienee parhaimmillaan vain muutamana heinäkuun hellepäivänä.

Tammerkosken niskan ylittävä silta on nimittäin oikea tuulitunneli, jossa kylmän järviveden viilentämä tuuli hivelee yltä ja alta sekä molemmilta sivuilta.

Lue lisää: Autot häädettiin yhdeltä Tampereen pisimmältä sillalta – Nyt sinne asennetaan erikoisvalmisteisia aurinkotuoleja

Pohjoistuulella silta sopii vaahtopäisen aallokon bongailuun kuohuvalla Näsiselällä.

Moni ihmetteleekin paikan valintaa ulkoilualueeksi. Oikeastaan kyse on rahasta.

Moro-lehtikin osallistui vuonna 2013 uuden käyttötarkoituksen etsimiseen lukijoidensa kautta. Varsinaista kuningasideaa ei kuitenkaan löytynyt. Saimme noin sata ehdotusta.

Useat vastaajat olivat oivaltaneet, että näköala on kaunis ja paikka ainutlaatuinen, mutta yleensä aika viileä. Niinpä sillalle toivottiin jonkinlaista lasista rakennusta. Se voisi olla kahvila, mutta myös kasvihuone keräsi kannatusta.

Kaikkein kallein vaihtoehto olisi varmasti ollut sillan purkaminen, sillä se sijaitsee haastavassa paikassa ja olisi tarvinnut erikoisratkaisuja. Purku olisi varmasti maksanut miljoonia.

Lisäksi silta on syrjässä kaikesta eikä sitä voi kytkeä edes jäätyneen Näsijärven suosittuun retkiluistelurataan talvisaikaan. Sillan alusta kun pysyy sulana ympäri vuoden.

Silta olisi kyllä ansainnut syrjäistä ulkoilualuetta kunnianhimoisemman tulevaisuuden, mutta siihen olisi ollut varmasti todella vaikeaa löytää rahoitusta, kun ideakin oli hukassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut