Minkälaisia ovat sinun rakkaat tanssimuistosi?

13.9. 9:20

Ystävien koottuja: Kalevan nuorten satavuotisjuhlat Olympiastadionilla oli hienot. Tanhusin tossut tulessa menemään.

Helsingin tanssiopistolla oli kaikkea tosi muodikasta sen ajan maailmassa: afroa, jazztanssia ja hiphoppia. Olin tosi innoissani ja tunsin olevani hyvä ja tosi magee.

Parhaat tanssimuistot liittyy jorailuun klubeilla, juhlissa ja kotona. Ihanin tanssimuisto on jazz-festareilta ajat sitten. Menin konserttiin tietämättä mikä se oli ja brasilialainen bändi soitti pitkän keikan lämpimänä yönä ja jorasin tuntitolkulla.

Niinpä. Kesällä festivaalien kävijäennätykset paukkuivat uusiksi, kun kymmenet tuhannet ihmiset ilmaisivat itseään tanssien mm moshpitissa, Flowssa tai Blockfesteilla.

Kävelin Koskikeskuksessa lauantaivilinässä. Keskusaukiolla oli kaikenikäisiä ja –taustaisia harrastajia sekapareina tanssimassa discon ja salsan sekoitusta meille ohikulkijoille. Tuli hyvä mieli. Illalla menin teatteriin katsomaan isoa musikaalia. Lähes kolme tuntia tanssin huumaa baletista karakteritansseihin ja showtanssiin. Koko sali hurmioitui totaalisesti musikaaliammattilaisten suvereniteetista, kun päänäyttämön energia vyöryi lavalta meihin katsojiin. (Jokikinen lippu myydään loppuun.) Askel oli keveä ulos teatterista astella.

Kotimatkalla bussipysäkeillä ja valotauluissa mainostettiin miljoonayleisöjä vuodesta toiseen keräävää Tanssii tähtien kanssa-sesonkia. En ihmettele.

Ensimmäinen tanssimuistoni oli Harjulan työväentalon discotanssikurssilta kasarin alusta. Sivu, ristiin, sivu, viereen. Biisit olivat tietysti Boney M:n.

Olen tanssinut vuosikymmenet läpeensä harrastuksena tai ammatillisesti, ohjatusti ja vapaasti , ihan viimeisimpänä Jamaican dance hall queen stylea. Aina oppii uutta. Vauvavuosina tuli tanssittua päivittäin vauva olalla olohuoneessa ja haaveiltua porukalla tanssimisesta. Yllättäen useimmin toistuva haave koronasulkujen aikana, oli päästä tanssimaan yhdessä.

Yksin kuntopyörää polkiessa tapitin silmät kosteina Youtubesta Madonnaa, Britney Spearsiä ja räppäreitä. Kun tähän saakka yksi isoimmista töistäni tuli kesän korvilla tehtyä, työnsimme ohjaajan kanssa tilan huonekalut syrjään ja tanssimme veri suonissa kohisten monta tuntia putkeen. Useamman vuoden tanssivelkaa oli päässyt kertymään kaikille!

Ilmiselvien positiivisten sosiaalisten ja fyysisten vaikutusten lisäksi, tanssi hoitaa aivoterveyttä. Se yhdistää aivoalueita toisiinsa, kohentaa muistia ja muokkaa aivojen valkeaa ainetta.

Tanssiminen vähentää stressiä, lievittää masennusta ja parantaa tasapainon lisäksi luottamuksen tunnetta tai vaikkapa keskittymis- ja oppimiskykyä. Tanssin terveyshyötyjen lista on toooosi pitkä. (WHO kokosi yhteen yli 900 tutkimusjulkaisua 2019. )

Älä missaa mahdollisuutta tanssia. Nouse ylös, laita musa soimaan ja...

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut