Marianne Rytkölä ja Heikki Pettinen kauppasivat Keskustorilla erikoista, venäläistä esinettä 150 eurolla – Kävimme katsomassa, mitä peräkonttikirppiksellä myytiin ja ostettiin

Peräkonttikirppis osoittautui tänäkin vuonna huikean suosituksi. Myyntipöydistä löytyi muun muassa venäläinen retkikeittiö, enkeleitä ja vanhoja koulutauluja.

Marianne Rytkölällä ja Heikki Pettisellä oli myytävänä erähenkisiä tavaroita. Venäläinen retkikeittiö oli vanha, mutta käyttämätön. Kalliin sähkön aikana sillä voisi valmistaa vaikka perheen ateriat.

11.9. 15:15

Moro, Keskustori

Moron peräkonttikirppis oli selvästi yksi syksyn odotetuimmista tapahtumista Tampereella, jos kävijäpaljoudesta voi mitään päätellä. Keskustori täyttyi heti aamuyhdeksältä niin, että tungoksessa oli paikoin ahdas kulkea. Väkeä riitti tapahtuman loppuun asti.

Löytöjä saattoi tehdä pilkkahintaan, ja hinnoista tingittiin reilusti, niin kuin kirpputorihenkeen kuuluu. Kun sääkin suosi tapahtumaa, ei ihme, että tavarat tekivät kauppansa.

Valikoima oli aiempien peräkonttikirppisten tapaan mittava: vaatetta, leluja, käyttötavaraa, lehtiä, kirjoja, tauluja, koriste-esineitä, urheiluvarusteita ja vaikka mitä. Suurella osalla myyjistä tavaraa oli auton täydeltä, mutta jotkut luottivat rajattuun valikoimaan.

Erikoisin Moron silmiin sattunut esine oli retkikeittiö, jota olivat myymässä Marianne Rytkölä Parkanosta ja Heikki Pettinen Ylöjärveltä. Kyseessä ei ollut mikä tahansa trangia, vaan puulämmitteinen Onega-keittiö, jonka Rytkölä oli tuonut aikoinaan Venäjältä.

Kymmenen kiloa painava laite oli terästä ja lähtöhinta oli 150 euroa, josta sai tinkiä.

”Tässä on saslik-tikutkin mukana”, Pettinen mainosti.

Liam Irwin löysi kotiin viemisiksi leikkiaseita, joissa oli panoksetkin mukana. Kahdelle pyssylle tuli hintaa 15 euroa.

Pullat loppuivat

Peräkonttikirppiksen suosion puolesta puhuvat myös makkarajonot. Grillauspisteellä oli koko tapahtuman ajan jonoa niin, että kaikki paistajat eivät ehtineet edes eväitään syömään.

Perinteiset peräkonttikirppiksen pullat myytiin loppuun, samoin sämpylät. Tredun opiskelijat olivat leiponeet tapahtumaa varten 850 sitruuna-vaniljakierrettä, jotka kaikki myytiin parissa–kolmessa tunnissa.

Kahvioiden tuotto menee Tampereen evankelisluterilaisten seurakuntien ruoka-apuun.

Anita Andersson Härmälästä osti taulun, joka sopii kehystensä värin puolesta kotona ennestään oleviin tauluihin. Kymmenen euron hinta tuntui hänestä sopivalta.

Keskustorin lähistöllä asuva Helmi Salmelin myi itse käsin ompelemiaan keppihevosia. Valikoiman parhaalle yksilölle hän kaavaili 60 euron myyntihintaa. Tavallisesti keppihevoset maksavat sata euroa tai enemmän.

Olkahislainen Kati Kangasmäki kauppasi tyttäreltään pieneksi jääneitä juhlamekkoja. Niissä on juhlittu muun muassa halloweenia, häitä ja päiväkodin juhlia. Tarkkaa hintaa ei ollut, vaan ostaja sai tarjota mielensä mukaan.

Lilli Tolvila (vas.) ja Maija Jokinen olivat tuoneet Sastamalasta asti myyntiin vanhoja koulutauluja. He otaksuivat, että opettajana toiminut äiti on saanut ne aikoinaan jostakin kyläkoulusta mukaansa. Pyyntihinnat alkoivat oli 20 eurosta.

Atalalaisella Reetta Kramerilla oli jo kello 10 aikaan kassit pullollaan ostoksia. Lapsille oli ostettu pehmoleluja, joita Rosa ja Luchas esittelivät Morolle. Leluista maksettiin 1–5 euroa lelulta.

Nokialainen Jyrki Jaakkola tinki 2-vuotiaalle lapsenlapselleen 10 eurolla lentokoneen ja pienet lasten kiikarit. Vanha kouluviivoitin löytyi kahdella eurolla. Viivoitin tulee Jaakkolan kokoelmaan, josta löytyy muun muassa vanha liitutaulu ja harppi.

Alajärveläinen Helena Mäki-Kojola osti 22 eurolla kaksi isoa koriste-enkeliä. Niille on jo mietitty paikka takan reunukselta. Patsaiden juurelle Mäki-Kojola aikoo laittaa kynttilöitä.

Jussi ja Maria Malmi Järvensivulta pyysivät 15:tä euroa vanhasta syntetisaattorista. Jussi oli saanut sen aikoinaan oltuaan muuttoapuna tuttavalleen, jonka uuteen asuntoon soitin ei enää mahtunut. Malmien teini-ikäisiä lapsia soittaminen ei enää kiinnosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut