Peräkonttikirppis täytti Tampereen keskustan sunnuntaina – Katso tallenne Moron livelähetyksestä

Ohjelmassa oli myös vaatteiden kierrätystä ja teatterilippujen kirppismyyntiä. Katso tallenne Moron sunnuntaisesta livelähetyksestä tästä jutusta.

Moron peräkonttikirppis järjestettiin Tampereen keskeisimmällä paikalla eli Hämeenkadun ja Satakunnankadun välissä. Ihmisiä oli sunnuntaina 11. syyskuuta runsaasti paikalla jo noin kello yhdeksän aikaan aamulla.

7.9. 10:39 | Päivitetty 11.9. 15:31

Moro, Keskustori

Koronan vuoksi jäi monta Moron peräkonttikirppistä järjestämättä, mutta sunnuntaina Tampereen keskusta oli taas tupaten täynnä. Voit katsoa tallenteen Moron tekemästä suorasta lähetyksestä tästä jutusta. Suoran lähetyksen juontajana toimi Moron toimittaja Jukka Manninen.

Moron peräkonttikirppikselle saapuvien myyjien täytyi sunnuntaina olla erityisen tarkkana, sillä katutyöt muuttivat totuttua sisäänajokäytäntöä.

Myyjät ajoivat torille Satakunnankadulta kääntyen Aleksis Kiven kadulle. Siitä eteenpäin liikenteenohjaajat opastivat oikealle paikalle.

Lähellä Aleksis Kiven kadun ja Puutarhakadun risteystä oli tarkastuspiste, jossa järjestäjät tutkivat jokaisen myyntialueelle sisään ajavan autoilijan osallistumisoikeuden eli peräkonttikirppiksen maksuvahvistuksen.

Katso tallenne Moron livelähetyksestä tästä:

Peräkonttikirppiksellä riitti ihmisiä sunnuntaiaamuna.

Tiatoo

Peräkonttikirppiksen ohjeet

Moron peräkonttikirppis järjestetään Keskustorin pysäköintipaikan ja Frenckellin aukion parkkipaikoilla sunnuntaina 11. syyskuuta 2022 kello 9–15. Myyjien on saavuttava paikalle viimeistään kello 8. Sisäänajo alkaa kello 7.

Kaikki peräkonttikirppiksen myyntipaikat on etukäteen arvottu ja veloitettu nettikaupan välityksellä. Ilman sähköpostiin tullutta vahvistusta ei myyntipaikalle pääse. Kello 15 pysäköinti muuttuu maksulliseksi.

Alueelle mahtuu 400 henkilöautoa ja 80 polkupyörällä tai jalkaisin saapuvaa myyjää. Myyjät ohjataan sisään jonotusjärjestyksessä. Paikkaa ei voi itse valita. Autoilijoiden on saavuttava Keskustorille Aleksis Kiven katua pitkin.

Polkupyörällä tai jalkaisin saapuvat myyjät voivat mennä suoraan myyntipaikalleen puistoalueelle. Ota mukaan myyntipaikan vahvistusviesti. Myyntipaikan koko on noin 2 x 3 metriä.

Peräkonttikirppis on tarkoitettu vain kotitalouksille ja myytävä tavara pitää olla niin sanottua kirpputoritavaraa. Tori ei ole tarkoitettu uuden tavaran kauppiaille. Elintarvikkeiden myynti on kielletty.

Yhden myyjän käytössä on yksi pysäköintiruutu, johon voi panna auton parkkiin. Autot pysäköidään kontti kulkuväylälle päin, jolloin asiakkaat voivat helposti tutkia peräkontin tarjontaa. Auton eteen voi pystyttää korkeintaan pysäköintiruudun levyisen, noin 80 senttiä syvän pöydän tai vaaterekin. Järjestysmiehet tarkkailevat tilankäyttöä.

Pysäköintiruutu on siivottava kirpputorin jälkeen. Sinne ei saa jättää esimerkiksi myymättömiä tuotteita. Alueen laitamilla on isoja roskalaatikoita.

Aja erittäin varovasti parkkipaikoilla!

Uusi reitti tarkoitti myös sitä, että Laikunpuistossa olevaan pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden alueelle ei voinut kuljettaa tavaraa autolla.

Lahjoita vaatteitasi

Moron peräkonttikirppiksellä on perinteisesti ollut jonkinlainen yleishyödyllinen keräyshanke, jossa kierrätys on ollut pääroolissa.

Tällä kertaa Keskustorilla kerättiin ehjiä ja käyttökelpoisia vaatteita, jotka jaetaan ilmaiseksi seuraavana viikonloppuna Swap!-vaatetapahtumassa Tullikamarin Pakkahuoneella.

Ekokumppanien projektipäällikkö Sanni Kouhi esittelee mallikelpoista kierrätysvaatetta. Vaatteiden pitää olla siinä kunnossa, että ne kehtaisi lahjoittaa lähimmälle ystävälle.

Mukaan kelpaavat vaatteet, jotka ovat puhtaita, ehjiä ja jotka voisi lahjoittaa vaikka parhaalle ystävälle. Vain vintage-vaatteissa eli yli 20 vuotta vanhoissa tekstiileissä saa olla vähän sanomista.

Tuttu paikka

Ekokumppanien keräyspiste sijaitsi tilausbussien pysäkin vieressä. Sinne sai viedä itselle tarpeettomat vaatteet, kengät ja asusteet kello 9–15.

Mukaan ei kannattanut tuoda kodintekstiilejä. Pisteellä ei ollut tekstiili- tai sekajätekeräystä.

Esimerkiksi lakanat tai muut kaikenkuntoiset, mutta puhtaat ja kuivat tekstiilit voi jättää Nextiiliin, joka on tekstiilinkierrätyspiste Lielahdessa.

Lue lisää: Sunnuntaina Tampereen Keskustorin kirppispullat ovat takuulla tuoreita, sillä ne leivotaan Kangasalla opiskelijavoimin aamuyön tunteina

Vaatteita ei voi vaihtaa toisiin peräkonttikirppiksen keräyspisteessä, vaan niitä jaetaan Pakkahuoneella sunnuntaina 18.9. heti kello 11 alkaen.

Lapset auton kyytiin

Mukana tapahtumassa oli myös Pirkanmaan Jätehuolto. Puutarhakadun yläpäässä oli sunnuntaina biokaasulla käyvä jäteauto, jonka kyytiin perheen pienimmät saivat nousta kello 10–12.

Samalla kuulit tuoreimmat uutiset biojätteiden ja muidenkin jätteiden lajittelusta Pirkanmaan Jätehuollon kierrätyskoutseilta.

Kipox oy:n kuljettaja Rami Saari tulee Moron peräkonttikirppikselle esittelemään biokaasulla liikkuvaa autoaan. Lapsen pääsevät ratin taakse kello 10–12.

Mehiläistarhaaja Teemu Aittamaa kertoi mehiläisten elämästä Konsulinsaaressa kello 12–14.

Teatterissa lippukirppis

Peräkonttikirppiksen naapurissa eli Tampereen Teatterissa järjestettiin sunnuntaina kello 10–14 Teatterin oma lippukirppis.

Osallistu viikon verkkokysymyksen arvontaan klikkaamalla tästä.

Teatterin aulasta sai ostaa lippuja kirppishintaan valittuihin syksyn puhenäytelmiin. Hinnat olivat alkaen 15 euroa. Myynnissä oli lippuja muun muassa uutuusnäytelmiin Frankie ja Johnny kuun valossa sekä Stalin kuolee.

Tiatoo

Peräkonttikirppis Keskustorilla

Moron peräkonttikirppis järjestetään Tampereen Keskustorilla sunnuntaina 11.9.2022 kello 9–15.

Paikalla on yli 400 myyjää. Kaikki paikat on jaettu etukäteen. Paikkavuokrat menevät Tampereen ev. lut. seurakuntien Ruokapankin hyväksi.

Swap! -vaatteidenvaihtotapahtuma järjestetään Pakkahuoneella sunnuntaina 18.9.2022 kello 11–17. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ekokumppanien keräyspiste sijaitsee Vanhan kirkon vieressä tilausbussien pysäkin vieressä.

Tampereen Teatterin aulassa järjestetään sunnuntaina kello 10–14 Teatterin oma lippukirppis.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut