Lava on täynnä tähtiä, kun tamperelaislegenda voi vihdoin pitää juhlakonsertin Tampere-talossa

Mukana on iso joukko artisteja Pate Mustajärvestä ja Maarit Hurmerinnasta alkaen.

Mikko Alatalo nauraa, että ikuinen maalaispoika ja reissumies, tulee aina paikalle kitaran kanssa. Tampere-talon lavalle tulevat myös hänen lapsensa ja iso joukko muita eturivin artisteja juhlistamaan pitkää uraa.

15.9. 12:31

Moro, Tampere-talo

Korona pilasi Mikko Alatalon 70-vuotisjuhlakonsertin järjestäminen kahdesti vuonna 2021. Nyt vihdoin menossa on 70+ -juhlakiertue, jonka pääkonsertti on Tampere-talossa 30. lokakuuta.

”Siellä kuullaan läpileikkaus tuotannostani Coitus Intistä Syksyn Säveliin ja kantriin, pohjoisen lauluista balladeihin”, Alatalo lupaa.

Lukemattomia ikivihreitä tehnyt ja levyttänyt Alatalo toteaa, että ihmiset keikoilla kaipaavat kuulla myös ”vanhoja” kappaleita. Hän muuten tietää mistä puhuu, takana on noin 6 000 keikkaa ja kolme miljoonaa keikkakilometriä.

Televisiossa ensin

Jo ennen Tampere-talon juhlakonserttia Alatalon näkee television suositussa Vain elämää -ohjelmassa tänä syksynä. Esittelyjakso tulee 9.9. ja Alatalon jakso 16.9.

”Oli se rankka ja myös tosi kiva kokemus. Kamerat kuvasivat koko ajan ja uni jäi kahdeksan päivän aikana vähiin, mutta siellä oli tosi hyvä lämmin ryhmähenki”, Alatalo kertoo ja paljastaa, että myös Manse-rokkia kuullaan.

Muista yksityiskohdista hän ei voi kertoa.

Yksityiskohtia esiin

Sen sijaan juhlakonsertin yksityiskohtia voi kertoa, vaikka myös sinne jää myös yllätyksiä.

”Mukana on koko lapsikatraani sekä muiden muassa Pate Mustajärvi, Maarit Hurmerinta, Pauli Hanhiniemi, Heikki Salo, Sani ja Mansesteri, jonka kanssa hän sai kesällä platinalevyn kappaleesta Tampere II.

”Lupaan, että yksi Tampere-niminen biisi kuullaan Tampere-talossakin”, Alatalo nauraa.

Tapsan Tahdeilla Nokialla Mikko Alatalo esiintyi ja sai urastaan Iskelmä Finlandian. Alatalo Brothers Bandissa ovat mukana myös Alatalon pojat Kalle ja Aaro.

Luvassa on omien ikivihreiden lisäksi esimerkiksi Maarit Hurmerinnan Jäätelökesä, jonka sanoituksen teki Alatalo.

Myös ihan uutta Alatalon musiikkia kuullaan. Uusimalta juuri ilmestyneeltä levyltä Surun, toivon ja rakkauden laulut tulee ainakin Kyyneleet taivaassa, joka on versio Eric Claptonin jättihitistä Tears In Heaven.

”Pitkään kesti, mutta sain käännösoikeudet kesäkuussa.”

Levyn oli määrä olla viimeinen, mutta Nokialla Tapsan Tahdeissa luovutettu 10 000 euron Iskelmä-Finlandia -palkinto muutti suunnitelmia.

”Annoin osan palkintorahoista Rinteen Harrille ja loput laitan kiertämään levyntekoon aitojen oikeiden soittajien kanssa. Jos kappaleessa on jouset, niin ne ovat oikeat eikä tietokoneella tehdyt.”

Tiatoo

Mikko Alatalon 70+-konsertti

Juhlakonsertti järjestetään Tampere-talossa 30.10.

Lavalla nähdään Alatalon lisäksi muun muassa Maarit Hurmerinta, Pate Mustajärvi, Pauli Hanhiniemi, Heikki Salo.

Juhlakonsertti on osa Alatalon 70+-juhlakiertuetta, jonka pääkonsertti Tampere-talon tapahtuma on.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut