Kaupunki siirsi Kalevan parkkipaikat muiden huoleksi

31.8. 15:00

Pirkanmaan osuuskauppa on joutunut rajoittamaan Kalevan Prisman parkkipaikan käyttöä ja tänään kaupallinen parkkifirma ryhtyi valvomaan rajoitusten noudattamista.

Osuuskauppaa ei parane syyttää rajoituksista, vaan sylttytehdas on Tampereen kaupunki. Se on ”ulkoistanut” muun muassa Hakametsän tapahtumien pysäköintijärjestelyt täysin ulkopuolisille eli muun muassa läheisten liikekeskusten ja yritysten pihamaille.

Prisman ongelma osoittaa, että pyyntö joukkoliikenteen käyttämisestä tuhansien ihmisten konsertissa on naiivia toiveajattelua. Kaikki Hakametsän konserttien asiakkaat eivät asu ratikkareitin tai edes toimivan joukkoliikenteen varrella. Osa saattaa saapua jopa ihan maaseudulta.

Toinen ja vakavampi ongelma on viereen nousseiden Kalevan uusien asukkaiden tilanne. Prisman parkkipaikalle ei voi enää autoa jättää, mutta monilla ilmeisesti ole muutakaan vaihtoehtoa.

Uusissa taloissa asuu varmasti sellaisia kaupunkilaisia, joiden elämänpiiri ei rajoitu ratikkareitin varrelle. Osa saattaa tarvita autoa työpaikan vuoksi. Kaikilla ei myöskään ole mahdollisuuksia ostaa tai edes vuokrata kohtuullisen arvokasta autopaikkaa.

Vantaalla sijaitseva Kivistön kaupunginosa on surullisen kuuluisa siitä, että autopaikkojen puute estää jopa alueen asuntokauppoja. Saattaakin käydä niin, että Prisman lähellä Kalevassa käy samalla tavalla.

Moron toimitukseen on tullut samansuuntaisia viestejä myös Santalahdesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut