Mökin kasvimaalta lehtisalaatista löytyi tunnistamaton otus – Asiantuntija kertoo, että kyseessä on hyvin yleisen perhoslajin kotelo

Kuvassa on nokkosperhosen kotelo. Aikuinen perhonen lienee siivillä kuvan otosta viikon tai parin sisällä.

4.9. 12:00

Luontotohtorille voi lähettää pähkäiltävää valokuvan kera moro@aamulehti.fi -sähköpostiin. Kuva on tunnistamisen kannalta tärkeä asia.

Kerro myös, millä paikkakunnalla ja millaisessa paikassa havainto on tehty. Liitäthän kysymykseen myös tiedon luontohavainnon ajasta sekä eliön kokoarvion.

Moron luontotohtori on Tomi Kumpulainen, joka on Tampereen luonnontieteellisen museon intendentti.

Lukijan kysymys: Mikähän mahtaa olla kuvassa oleva otus? Se löytyi 5.7.22 avokasvimaalta lehtisalaatin tyviosasta. Onko myrkyllinen? Haitallinen?

Kasvimaamme sijaitsee Etelä-Pälkäneellä peltoalueiden lähistöllä harvaan asutulla haja-asutusalueella. Järven rantaan on noin 200 metriä.

Sirkku

Luontotohtori vastaa: Tätä otusta ei pahalla tahdollakaan voi sanoa haitalliseksi myrkyllisyydestä puhumattakaan. Kyseessä on ehkä yleisimmän päiväperhosemme nokkosperhosen kotelo, eli kehitysvaiheista (muna-toukka-kotelo-aikuinen) toiseksi viimeinen.

Aikuinen perhonen lienee siivillä kuvan otosta viikon tai parin sisällä. Ruuakseen tähän koteloitunut toukka on syönyt nokkosen lehtiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut