Tamperelaisten kovan onnen lentolaite syöksyi mereen Tallinnan lahdella – Draamaa riitti kovan tuulen vuoksi viimeiseen sekuntiin saakka

Katso video tästä jutusta. Soommoro osallistui lentopäivään Tallinnassa, kun navakka puhuri pilasi ja peruutti lennon Helsingissä.

Soommoro putosi taivaalta lauantaina Tallinnassa. Katso alempaa video suorituksesta.

29.8. 14:47

Moro, Tallinna

Tamperelaisten Siipimiesten Soommoro -lentolaitteen jännittävä saaga jatkui lauantaina Tallinnassa Red Bullin lentopäivässä, mutta liito oli sielläkin tyssätä alkuunsa pitkän odottelun jälkeen.

”Olimme kilpailun ulkopuolella viimeisenä vuorossa 35 joukkueen joukossa. Sitten lähdön nousuluiskalla järjestäjät tulivat sanomaan, etteivät uskalla päästää meitä rampille”, joukkueen manageri Jaakko Hautamäki kertaa lauantain toiseksi dramaattisinta hetkeä.

Lue lisää: Tampereen Siipimiesten Lentolaite lähtee Tallinnan kilpailuun, koska Helsingissä kävi huonosti

Rampilla oli määrä työntää lentolaite vauhtiin, jolloin yksi joukkueesta eli kevein ohjaisi koneen liitoon liki yhdeksän metriä korkealta rampin nokalta. Alhaalla odotti satama-altaan vesi.

Lue lisää: Tamperelaisten Siipimiesten Soommoro tavoittelee lentoennätystä – Mallia on otettu oikeasta lentokoneesta

Hetken aikaa tamperelaisten tunnelma oli kylmempi kuin hyytävä. Viikkoa aiemmin Helsingin Red Bull -lentopäivässä heidän lentämisensä oli evätty vaarallisen kovan tuulen takia. Siksi Red Bull kutsui joukkueen esiintymään Tallinnaan.

Tamperelaiset odottivat koko pitkän päivän lentolupaa ja vuoroaan Tallinnassa. Lopulta lupa heltisi. Silti draamaa riitti loppuun saakka.

Läheltä piti

Hetken epätietoisuuden jälkeen odotettu lupa tuli: Saatte lentää. Draama jatkui, koitti päivän dramaattisin sekunti.

”Lento katkesi kymmeneen metriin. Peräsimeen tuli jokin vika ja se meni yliasentoon. Peräsin nousi pystyyn asentoon, johon sen ei pitäisi mennä ja oli ikään kuin jarru.”

Onneksi laite laskeutui nätisti, joten lentäjäkin on edelleen ehjänä.

”Oli tämä huikea kokemus vaikeuksista huolimatta ja paljon saimme positiivista huomiota. Nyt olemme olleet kolmessa kisassa ja kahdessa maassa”, Hautamäki toteaa.

Vuonna 2019 joukkue osallistui Red Bullin mäkiautokilpailuun mustaksi makkaraksi rakennetulla ajokillaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut