Lauantaina monet maatilat ja lähiruokatuottajat kutsuvat pirkanmaalaisia kylään – Katso 26 kohteen lista

Valtakunnallisen Lähiruokapäivän avajaistapahtuma järjestetään Kangasalla Raudanmaalla, johon on ilmainen bussikuljetus.

Lastenmaatila Pikkupiha on avoinna Lähiruokapäivän avajaisissa lauantaina Raudanmaan kylätalossa Kangasalla.

8.9. 12:00 | Päivitetty 10.9. 8:37

Moro, koko Pirkanmaa

Pirkanmaalla vietetään lähiruuan superpäivää 10. syyskuuta, jolloin voit vierailla pirkanmaalaisen Lähiruokasafarin ja Lähiruokapäivän kohteissa ympäri maakuntaa.

Valtakunnallisen Lähiruokapäivän avajaistapahtuma järjestetään tänä vuonna Kangasalla Raudanmaalla.

Avajaistapahtuman teemana on Tulevaisuuden ruuantuottajat ja tapahtumapäivänä pääsemme nauttimaan juhlapuheenvuoroista, musiikkiesityksistä sekä makunystyröitä kihelmöivistä lähiruokaelämyksistä.

Kangasalan kaupunki tarjoaa ilmaisen bussikuljetukset Kangasalan keskustasta linja-autoasemalta juhlapaikalle.

Lue lisää nettiosoitteesta lahiruokapaiva.fi

1. Frantsilan Kehäkukka

Yrjö-Koskisentie 1, Hämeenkyrö

Avoinna kello 10–17

Hämeenkyrössä Pappilanjoen rannalla sijaitsevassa kauniissa vanhassa vuonna 1875 rakennetussa toimii viehättävä kahvila, talonpoikaistyyliin sisustettu kasvisravintola sekä myymälä, josta tuliaisiksi voi ostaa luomutuotteita vuoden ympäri. Kahviosta löytyy kattava valikoima leivonnaisia, myös gluteenittomia, vegaanisia sekä keto- ja raakaleivonnaisia. Kasvisravintolassa valmistetaan herkullista kasvislounasta.

Frantsilan Kehäkukka on monien erikoisruokavaliota noudattavan suosikkikohde.

Myymälän valikoimiin kuuluvat Frantsilan luomuyrttitilan tuotteet, sekä paljon erilaisia luomuelintarvikkeita ja käsityötuotteita.

www.frantsilankehakukka.fi

2. Teiskon viini

Sääksniementie 76, Tampere

Avoinna kello 11–18

Teiskon Viini ja Viinikioski on oivallinen retkikohde kokoperheelle. Viinikioskista löydät kotimaisia käsitöitä, elintarvikkeita, alkoholittomia ja viinejä mukaan ostettavaksi. Lapsille leikkivälineitä pihassa ja puutarhassa. Tapolan Mustaamakkaraa lounaaksi myynnissä kello 11–14.

Kahvia ja talon korvapuusteja myynnissä.

www.teiskonviini.fi

3. Gluteeniton Leipomo Ilona

Vikinraitti 4, Lempäälä

Avoinna kello 11–15

Gluteeniton leipomo Ilonan myymälässä on kaikkea käsinleivottua herkkua myymälä täynnä: Gluteenitonta lankkupizzaa, lihapiirakkaa, tuoretta munkkia ja monen moista muuta!

Tervetuloa tutustumaan gluteenittomiin tuotteisiin!

www.ilonaleipomo.fi

4. Ravintola Helvetin Portti

Helvetinkoluntie 775, Ruovesi

Avoinna kello 12–18

Helvetin Portin eksotiikkaa: villisikoja, strutseja, silkkikanoja, ankkoja, kaneja ja orbington kanoja. Tervetuloa uusittuun Helvetin Portin ravintolaan nauttimaan villisika- ja strutsiruoista.

Myynnissä villisian ja strutsin lihaa pakasteina suoraan kotitilalta. Ravintolapalveluiden lisäksi vuokrataan mökkejä ja eksoottista jurttasaunaa.

www.helvetinportti.fi

5. Pajuparvi

Alikyläntie 6, Pälkäne

Avoinna kello 11–17

Kotoisalla tilalla viinitarhakierroksella esitellään Suomen olosuhteissa menestyviä viinirypälelajikkeita. Viinitarha- ja rypäleiden maistelukierrokset kello 12 sekä 15.

Kahvila-tilapuodissa on tuoretta tarjottavaa viinirypäleistä sekä muista tilan raaka-aineista. Viinirypäleitä viidellä tapaa!

www.pajuparvi.fi

6. Pesosen Mehiläistarhat

Pukarantie 94, Sastamala

Avoinna kello 10–16

Pesosen mehiläistarhat perustettiin 1988. Tilalla on täällä hetkellä noin 200 mehiläispesää. Tarjolla uuden sadon hunajaa, myös omiin astioihin.

Pesosen mehiläistarhoilla Sastamalassa on täällä hetkellä noin 200 mehiläispesää.

Lisäksi monipuolinen valikoima hunajatuotteita ja muita mehiläispesän antimia. Kotimainen hunaja – terveellinen nautinto!

www.mehilaistarhat.fi

7. Tolvilan Kartanon Lammastila

Tolvilantie 1, Akaa

Avoinna kello 10–16

Makasiinissa on myynnissä oman tilan tuoretta luomu-karitsanlihaa ja sisäelimiä pienpaloiteltuna ja vakuumiin pakattuna, herkullisia karitsan makkara- ja palvituotteita. Tolvila wool 100 % suomenlampaan villasta kudottuja huopia, raakavillaa, huovutusvillaa ja huovutettuja käsitöitä, suomenlampaan taljoja.

Nähtävillä lampaita. Lämpimästi tervetuloa!

www.tolvilankartano.fi

8. Marjatila Tyrnikka

Korpiniementie 29, Sahalahti

Avoinna kello 9–17

Marjatila Tyrnikka sijaitsee Kaakkois-Pirkanmaalla, Hämeen sydämessä. Tilalla viljellään muun muassa mansikkaa, tyrniä ja pensasmustikkaa, jotka ovat päätuotteitamme. Tervetuloa tutustumaan Marjatila Tyrnikkaan ja poikkeamaan tilamyymälässä.

Myynnissä on oman tilan tuotteita ja mahdollisesti satokaudesta riippuen tuoreita marjoja. Lisäksi on myös saatavilla eri makuisia kuohujuomia. Makkaranpaistoa!

www.tyrnikka.fi

9. Haltijan tila

Ruisvainiontie 22, Vesilahti

Avoinna kello 10–16

Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruoasta, lämpimästä tunnelmasta ja tekemään samalla ostoksia kotiinviemisiksi! Tilan kahvilassa on tarjolla herkullisten korvapuustien ja muiden leipomusten ohella luomukahvia, -teetä ja virvokkeita.

Tilalta voi ostaa syksyn satoa, hunajaa, kukkia ja lampaiden villasta tehtyjä tuotteita. Tarjolla myös Haltijan tilan naudan ja lampaan demeter-lihaa sekä Haran tilan mangalitza-possua.

Tämän vuoden vetonauloina ovat pienet elokuussa syntyneet karitsat, joita pääsee ihastelemaan ja rapsuttamaan laitumen laidalle.

www.haltijantila.fi

10. Herkkujuustola

Kurvosentie 3, Sastamala

Avoinna kello 10–21

Herkkujuustola tarjoaa elämyksiä, juustonautintoja, sekä aitoa suomalaista lähiruokaa. Meillä nautit paikan päällä valmistettuja juustoja ja näet, miten juustot tehdään käsityönä. Herkkujuustola on kotoisa taukopaikka Sastamalan Häijäässä Tampere–Pori-valtatien varrella.

Kaiken keskiössä on juusto, johon suhtaudutaan kaikella rakkaudella, kunnioituksella ja intohimolla. Lämpimästi tervetuloa Juustotuvan tunnelmaan safaripäivänä!

www.herkkujuustola.fi

11. Leipomo Jyvä

Leipomomyymälä Mäntyhaantie 5–7, 2 krs, Tampere

Avoinna kello 10–14

Tule tutustumaan juureen leivottuihin croissantteihin ja viinereihin, ja nämähän leivotaan Heikkilän Juustolan luomutäysmaitoon kuten myös Jyvä-pullat. Leipävalikoimassa esitellään Lähiruokasafarin kunniaksi uudet Batard-leivät!

Tule tutustumaan ja hankkimaan hapanjuurileivonnan tarvikkeet kuten nostatuskorit ja lastat. Tarjolla on myös yhteistyökumppanien tuotteita kuten Heikkilän Juustolan juustoja!

www.leipomojyva.fi

12. Urkin Piilopirtti

Sasintie 400, Pinsiö (Hämeenkyrö)

Avoinna kello 12–21

Urkin Piilopirtti on 15 vuoden aikana taideprofessorin kuratoimin ammattitaiteilijoiden tilaustöin rakennettu kolmiulotteinen taide-elämys luonnon keskellä. Rosvopaistia ja täplärapukeittoa, A-oikeudet.

Taidekahvila avoinna kello 12–17. Ilmastotaidenäyttely taidemuseossa kello 12–21. Savu- ja taidesauna yleisölle kello 16–21.

www.urkinpiilopirtti.fi

13. Vaihmalan Hovi

Vaihmalantie 144, Lempäälä

Avoinna kello 12–21

Vaihmalan Hovin keittiö uudisti Bistron listan ja tarjoilee makuelämyksiä Pirkanmaan parhaita raaka-aineista, muun muassa lammaspastramia, Vesilahden peuraa ja paikalliskalastajan saalista, unohtamatta oman jäätelömestarimme valmistamia jäätelöitä.

Vaihmalan Hovissa on nyt uusi ruokalista.

Vaihmalan Hovin keittiö käyttää Pirkanmaan parhaita raaka-aineita.

www.vaihmalanhovi.fi

14. Iloisen pojan Street Food Bar

Vaasantie 138, Ylöjärvi

Avoinna kello 11–18

Street food baarissa sadonkorjuu menu; laaja valikoima erilaisia lähiburgereita ja salaatteja, pienpanimo oluita muun muassa Narvasta ja suolaisia lettuja. Street Food Barin herkullisten annosten raaka-aineita ammennetaan lähituottajilta ja pienten toimituserien vuoksi ruokalista vaihtuu viikoittain.

Myös kaikki käytetyt kastikkeet valmistetaan omassa keittiössä ja niitä saa ostaa ravintolasta myös kotiin.

www.iloisenpojan.com

15. Krannien eväät, Ravintola Bruka

Kyröspohjantie 359, Hämeenkyrö

Avoinna kello 12–16

Herkkuja lähituottajien sesongin raaka-aineista Brukan reseptein. Pikkumökin lihapullia, paikallismakkaroita, maalaispottua, salaatteja ja tietenkin siipiä!

Hämeenkyrön ravintola Bruka tarjoaa lähiruokaa.

Upea suomalainen maalaismaisema, anniskeluoikeudet ja terassi. Tervetuloa viihtymään Brukaan!

www.ravintolabruka.fi

16. Mantereen Tila

Perälänraitti 39, Lempäälä

Avoinna kello 11–16

Mantereen tila on Holistic Managementin periaatteiden mukaan johdettu luomutila Lempäälässä, jossa kasvatetaan luomueläimiä. Tule tutustumaan ylämaankarjatilan elämään!

Mantereen tilan eläimiä voi nähdä laitumella.

Lehmät nähdään livenä laitumella, lihapuodissa on myynnissä tuoretta ylämaankarjanlihaa ja luomuvihanneksia. Kahviosta on tarjolla herkkuja. Tervetuloa!

www.mantereentila.com

17. Huitun tila

Lampistentie 36, Sastamala

Avoinna kello 11–15

Huitun tila on Sastamalan Mouhijärvellä sijaitseva vanha maatila, jossa kasvatetaan suomenlampaita, norjalaisia rygja-lampaita sekä ahvenanmaanlampaita.

Tunnelmallisesta tilapuodissa on myynnissä lampaanlihaa ja villaa sekä lisäksi löytyy karitsanlihaa savustettuna ja pakasteena, villalankaa, valmiita sukkia ja lapasia, villapohjallisia, taljoja sekä pipareita ja nekkuja että kahvia ja teetä.

www.huituntila.fi

18. Raudanmaan kylätalo

Ponsantie 1269, Kangasala

Avoinna kello 10–16

Lähiruokapäivän avajaistapahtuma järjestetään tänä vuonna Kangasalla Raudanmaalla! Koko perheen maksuttomassa tapahtumassa pääset tekemään lähiruokaostoksia pihalla olevalle lähiruokatorille sekä voit paistaa lähimakkarat nuotiolla.

Raudanmaan kylätalon kahvila Mäyrässä taiotaan herkullinen sadonkorjuupöytä lähiraaka-aineista. Tervetuloa herkuttelemaan ja nauttimaan oikeasta maaseudusta ja sen parhaista paloista Raudanmaalle Kangasalle!

www.raudanmaa.com

19. Viinitupa Vuorenmaja

Vuorentie 70, Mänttä-Vilppula

Avoinna kello 12–22

Vuonna 1928 rakennettu kulttuurihistoriallisesti arvokas Vuorenmaja sijaitsee keskellä kaunista Mäntänvuoren luonnonsuojelualuetta. Maja tarjoaa lähiseudun tuottajien raaka-aineista sekä metsän antimista tehtyjä ruoka-annoksia.

Lähiruokasafarilla lanseerataan samalla Viinituvan talvilista, joten tarjonnasta löytyy myös flammeja ja pretzeleitä sekä eurooppalaisia viinejä ja kotimaisten pienpanimoiden tuotteita.

www.viinitupavuorenmaja.fi

20. Rönnvikin viinitila

Hämeenlinnantie 270, Laitikkala

Avoinna kello 12–20

Rönnvikin viinitilalla pääset nauttimaan palkituista kotimaisista marjaviineistä, käsityöläisoluista, hyvästä ruoasta, mielenkiintoisesta tilahistoriasta ulkoilmanäyttelyssä ja tunnelmallisesta viinimyymälästä sekä talliputiikista.

Idyllinen maalaisbistro tarjoilee sesongin parhaista raaka- aineista valmistettua lähiruokaa. Päivässä mukana lähituottajan hunajamaistatusta kello 12–15 sekä livemusiikkia!

www.ronnvik.com

21. Walleniuksen Wapriikin Tee- ja kahvihuone Singer & Herkkukauppa ja putiikki Lafka

Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

Avoinna kello 11–18

Walleniuksen Wapriikin uniikissa palkitussa tehdasmiljöössä voit nauttia Tee- ja kahvihuone Singerin makeista ja suolaisista herkuista, erikoiskahveista, laajasta teevalikoimasta ja jäätelöannoksista.

Juuoajoen herkkukeskus sijaitsee vanhassa tehdaskiinteistössä.

Herkkukauppa ja putiikki Lafkasta löydät pientilojen tuotteet, sesongin herkut ja paikalliset erikoisuudet. Makuelämysten ohella voit tehdä taidekierroksen taidegallerian monipuolisissa näyttelyissä.

www.walleniuksenwapriikki.fi

22. Vehkaniemen Loma- ja Juhlatila

Salmentakasentie 308, Pohjaslahti

Avoinna kello 9–18

Päivän ohjelmassa ovat taidenäyttelyt, tilan historian esittelyä sekä paikallista purtavaa ja syyssatoa. Vanhan Kivinavetan Kahviossa tarjolla virvokkeita, juomia ja pikkupurtavaa; A-oikeudet. Saatavilla uniikkeja majoittumismahdollisuuksia, lähi- ja luomuruokavoittoinen aamiainen, hyvälöylyinen tynnyrisauna-elämys ja hiekkainen uimaranta, soutuvenekin.

Lähistöllä on monia kivoja käynti- ja vaelluskohteita, kuten Palellusvuoren patikkareitistö ja sen upouusi näkötorni. Tule nauttimaan aidosta tunnelmasta keskellä kauneinta maalaismaisemaa!

www.vehkaniemi.fi

23. Unkilan tila

Unkilantie 60, Orivesi

Avoinna kello 10–15

Unkilan tilan pihapiirissä sijaitsee idyllinen Kesäkahvio Pakari, joka avaa ovensa Lähiruokasafaripäivänä. Pakarissa on tarjolla Puurobaari – erilaisia puuroja eri lisukkein.

Tuttuun tapaan emäntä leipoo oman tilan viljoista myös makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä tuoreita leipiä kotiin viemisiksi. Pihapiirissä on lapsille kepparirata ja maatalouskoneita. Tervetuloa viihtymään maalaismaisemiin Vesijärven rannalle!

Unkilan tila | Facebook

24. Mutalan Helmi

Ala-Huhkaantie 12, Mutala

Avoinna kello 10–20

Tunnelmallinen kahvila-ravintola Mutalan Helmi sijaitsee Ylöjärven Mutalassa. Tarjolla on arkisin maittavaa kotilounasta ja listalta löytyy maistuvia annoksia moneen makuun. Voit nauttia huurteisen terassilla tai ostaa sauna-oluet ja siiderit myös mukaan.

Myynnissä on myös Maatila Tahlon ylämaankarjan lihatuotteita sekä lähihunajaa sekä suklaata kotiin tai tuliaisiksi.

www.mutalanhelmi.fi.

25. Country Bistro Maisa

Polsontie 35, Terälahti

Avoinna kello 12–18

Näsijärven Koljonselän rannalla sijaitseva Country Bistro Maisa on koko perheen iloinen ja raikas kesä- ja tilausravintola. Juhlava Ravintolasali, viihtyisä Kesäterassi järvinäköalalla ja hämyisä rantasavusauna.

Keittiö tarjoaa sesongin parhaista raaka-aineista raikkaita kesän makuja kalaa, salaatteja, lihaa. Tule ja tuo vieraasi nauttimaan ruuista ja komeasta järviluonnosta.

www.restaurantmaisa.fi

26. Kirkkoharjun Kahvila

Kirkkoharjuntie 8, Kangasala

Avoinna kello 11–18

Kirkkoharjun korkealla näköalapaikalla voit nauttia kahvilan makeista ja suolaisista herkuista samalla kun lepuutat silmiäsi kansallismaisemassa. Lähiruokasafarille valmistetaan maistuvat vohveliannokset Haaviston luomutilan jauhoista, joita voit ostaa myös mukaan.

Nappaa samalla itsellesi taatusti toimiva lettu- ja vohveliresepti. Herkuttelun lisäksi voit kiivetä funkkis-aikakaudelta olevaan näkötorniin, josta avautuvat huikeat näkymät kolmelle järvelle.

www.kirkkoharjunkahvila.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut