Moron peräkonttikirppiksellä Tampereen Keskustorilla kerätään puhtaita vaatteita – ”Niitä, jotka voisi lahjoittaa vaikka parhaalle ystävälle”

Vaatteet jaetaan ilmaiseksi seuraavana viikonvaihteena Pakkahuoneella järjestettävässä Swap!-tapahtumassa.

Ekokumppanien projektipäällikkö Sanni Kouhi esittelee mallikelpoista kierrätysvaatetta.

31.8. 16:00 | Päivitetty 1.9. 11:28

Moro, Keskustori

Sunnuntaina 11.9. Moron peräkonttikirppiksellä Tampereen Keskustorilla kerätään ehjiä ja käyttökelpoisia vaatteita, jotka jaetaan ilmaiseksi seuraavana viikonloppuna Swap!-vaatetapahtumassa Tullikamarin Pakkahuoneella.

”Mukaan kelpaavat vaatteet, jotka ovat puhtaita, ehjiä ja jotka voisi lahjoittaa vaikka parhaalle ystävälle, kiteyttää Ekokumppanien projektipäällikkö Sanni Kouhi.

”Vain vintage-vaatteissa eli yli 20 vuotta vanhoissa tekstiileissä saa olla vähän sanomista.”

Korona vei

Swap!-tapahtumapäivää on jouduttu siirtämään koronan vuoksi useaan otteeseen. Keväällä 2020 se jouduttiin perumaan vain muutamia päiviä ennen tapahtumaa.

Myös Moro oli silloin mukana keräämässä vaatteita.

”Kaikki keräykseen tuodut vaatteet ovat jäljellä ja lajiteltuna eli noin 700 kiloa vaatteita odottaa Pakkahuoneella noutajaa 18.9.”, Kouhi lupaa.

Keräykseen tuotuja vaatteita vastaan saa Swap!-seteleitä, joilla pääsee tekemään uusia vaatelöytöjä Tullikamarin tapahtumassa.

”Seteleitä” jaettiin myös kevään 2020 keräyksessä, jonka kirppistapahtuma jouduttiin lopulta perumaan. Kouhin mukaan myös ne ”setelit” ovat yhä käyttökelpoisia Tullikamarilla.

Vain vaatteita

Moro-lehti on tehnyt jo vuosia yhteistyötä Ekokumppanien kanssa. Se on voittoa tavoittelematon ympäristöalan asiantuntijayritys. Sen omistavat Tampereen kaupunki, Tampereen Sähkölaitos ja Pirkanmaan Jätehuolto oy.

Kaikki muistavat varmasti huikean hienon silmälasikeräyksen, joka on toteutettu kahdesti. Molemmilla kerroilla kertyi noin 10 000 paria silmälaseja, jotka toimitettiin Tansaniaan.

Tällä kertaa emme kuitenkaan kerää muita kuin vaatteita.

Vanhan kirkon vieressä

Ekokumppanien keräyspiste sijaitsee tilausbussien pysäkin vieressä. Sinne voi tuoda voi itselle tarpeettomat vaatteet, kengät ja asusteet kello 9–15.

Mukaan ei kannata tuoda kodintekstiilejä. Pisteellä ei ole tekstiili- tai sekajätekeräystä.

Esimerkiksi lakanat tai muut kaikenkuntoiset, mutta puhtaat ja kuivat tekstiilit voi jättää Nextiiliin, joka on tekstiilinkierrätyspiste Lielahdessa.

”Tarpeettomat, mutta kuivat, puhtaat ja hajuttomat tekstiilit voi viedä Pirkanmaan Jätehuollon poistotekstiilin keräyspisteille Nekalan jäteasemalle, Nextiiliin, Oriveden jäteasemalle tai Repe & Romun kyydissä kulkevaan Riepu-keräykseen. Keräykseen voi viedä maksutta kaksi muovipussillista poistotekstiileitä."

Vaatteita ei voi vaihtaa toisiin peräkonttikirppiksen keräyspisteessä 11.9.

Vaihdettavia vaatteita on jaossa Pakkahuoneella sunnuntaina 18.9. heti kello 11 alkaen ja niitä tulee lisää päivän mittaan.

Vuonna 2019 Ekokumppanien vaatteidenvaihtotapahtuma järjestettiin Finlaysonilla. Väkeä oli kuitenkin niin paljon, että tila päätettiin vaihtaa isommaksi.

Tiatoo

Peräkonttikirppis ja vaatteiden keräys

Moron peräkonttikirppis järjestetään Tampereen Keskustorilla sunnuntaina 11.9.2022 kello 9–15.

Paikalla on noin 450 myyjää. Kaikki paikat on jaettu etukäteen.

Swap! -vaatteidenvaihtotapahtuma järjestetään Pakkahuoneella sunnuntaina 18.9.2022 kello 11–17. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ekokumppanit kerää vaatteidenvaihtotapahtumaan vietäviä hyväkuntoisia, ehjiä, puhtaita, kuivia ja kaikin puolin seuraavalle käyttäjälle sopivia vaatteita ja asusteita Moron peräkonttikirppiksellä.

Keräyspiste sijaitsee Vanhan kirkon vieressä tilausbussien pysäkin vieressä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut