Tampereelle avattiin mahdollisesti Suomen suurin aasialainen ruokakauppa – Etnisiä ruokakauppoja on varsinkin Kuninkaankadun ympäristössä ja Hervannassa

Etnisten ruokakauppojen määrä kasvoi Tampereella vielä yhdellä, kun Aasia Market avattiin. Tuotteita kaupassa on useasta eri Aasian maasta.

Mei Hong työskentelee myyjänä Tampereen Kuninkaankadulle avatussa aasialaisessa ruokakaupassa, Aasia Marketissa. Kaupalla vielä puretaan kuormia ja hyllytetään tuotteita, sillä virallisia avajaisia vietetään 1. syyskuuta. Mei Hong järjestelee kuvassa kastikehyllyjä. Esimerkiksi soijakastikkeita on Aasia Marketissa useita erilaisia.

25.8. 8:00 | Päivitetty 30.8. 13:28

Moro

Tampereen Kuninkaankadulle avatusta Aasia Marketista löytyy sellaisia elintarvikkeita, joita ei tavallisissa ruokakaupoissa näe. Aasia Marketin avajaiset pidetään vasta 1. syyskuuta, mutta jo nyt pakastealtaat ja kuivaruokahyllyt on täytetty eri Aasian maiden tuotteilla. Kaupassa asiakkaita palvelee, hyllyjä järjestelee ja laatikoita purkaa työntekijä Mei Hong.

Hän kertoo, että Aasia Marketissa tuotteita on yli kymmenestä eri maasta ja hän luulee kaupan olevan Suomen suurin aasialainen ruokakauppa. ”Kun asiakkaat astuvat sisään he ovat hämmästyneitä siitä, että tämä on niin iso”, Hong kertoo.

Aasia Market on saanut Tampereella hyvän vastaanoton, vaikka vihannes- ja hedelmäkuormat sekä kylmäkaapit ovat vielä tulossa. Maanantaina 22. elokuuta kaupalla oli useita laatikollisia tavaraa odottamassa hyllyttämistä, mutta asiakkaita käveli sisään heti aamupäivällä useita.

Aasia Market sijaitsee keskeisellä paikalla kävelykadulla osoitteessa Kuninkaankatu 24.

Etniset ruokakaupat Tampereella

Listasimme Tampereella toimivat eri maiden tuotteisiin erikoistuneet ruokakaupat:

Aasia Market, Kuninkaankatu 24

Panda Market, Kuninkaankatu 22

Afghan Market, Näsilinnankatu 19

Alanya Market, Puutarhakatu 14

Viron herkkukauppa, Hämeenpuisto 17

Asian Spicy Market,Tuomiokirkonkatu 25

Golden Crop, Rautatienkatu 20

East Asia Mart, kauppakeskus Tullintori, Tullikatu 6

Thai Thai by kunkid, Pinninkatu 30

Sherrys Oriental, Insinöörinkatu 19

Bai Wei Asian Shop, kauppakeskus Duo, Pietilänkatu 2

Cindyn aasialainen kauppa, Insinöörinkatu 27

Tuotteita hyllykaupalla

Hong työskentelee aasialaisessa ruokakaupassa ensimmäistä kertaa. Hän arvelee, että suomalaiset ovat rohkeampia kokeilemaan erilaisia ruokalajeja keittiössä. Toki aasialaiseen ruokaan liittyy myös trendejä, jotka saavat ihmiset poikkeamaan myös Aasia Marketissa, kuten sushin suosio tai etelä-korealaisen kulttuurin fanittaminen.

Hong ehdottaa helpoksi tavaksi tutustua aasialaiseen ruokakulttuuriin erilaisten wokkien valmistamista. Yhteen nuudeli- tai soijakastikelaatuun ei tarvitse tyytyä, vaan Aasia Marketista löytyy monia vaihtoehtoja yksinkertaisenkin ruokalajin valmistamiseen.

Esimerkiksi erilaisille nuudeleille on oma hyllyvälinsä, josta löytyy myös nopeasti valmistettavia nuudeliaterioita. Soijakastikkeita on omassa hyllyvälissään erilaisia tummista vaaleampiin, kuten myös chilikastikkeita. Omat hyllynsä on myös hot potin ja sushin valmistamiseen tarvittaville raaka-aineille ja välineille.

”Olen huomannut, että suomalaiset pitävät tulisesta ruuasta”, Hong sanoo.

Heti Aasia Marketin sisäänkäynnin vieressä ovat pakastealtaat. Vihanneksia ja hedelmiä on tulossa tyhjälle seinälle. Riisiä voi ostaa Aasia Marketista pienissä pakkauksissa tai suurissa säkeissä.

Tulisille kastikkeille on Aasia Marketissa oma hyllynsä, josta vaihtoehtoja löytyy useita.

Myös makeita herkkuja

Vastakohtana tulisille mauille Aasia Marketista löytyvät omat hyllynsä myös suolaisille naposteltaville ja makeisille, jotka ovat kummatkin olleet Hongin mukaan suosittuja asiakkaiden keskuudessa. Makeisosastolta Hong näyttää riviin järjestettyjä erivärisiä mochi-leivonnaisia, jotka ovat suosittuja Japanissa ja Taiwanissa. Huomion kiinnittävät myös kuukakut, jotka ovat osa kiinalaisen kuujuhlan tarjoiluja.

Hyllyrivistön perällä on vielä intialainen osasto, jossa tilaa on raivattu etenkin mausteille. Pakkauskoot näyttävät suomalaisiin ruokakauppoihin verrattuna suuremmilta, mutta hinnat kohtuullisilta. Aivan sisäänkäynnin edessä on useampi pakasteallas, joissa on muun muassa lihaa, kasviksia ja pakastettua tofua.

Aasia Marketilla on toinen liike Oulussa sekä verkkokauppa. Hong kutsuu Tampereen liikettä myös yhteisöksi, koska sinne kokoontuu etenkin aasialaisia asiakkaita. ”En tiennyt, että Tampereella on niin paljon aasialaisia”, hän naurahtaa.

Makeisosastolla oli myös kiinalaisen kuujuhlan aikaan nautittavia leivonnaisia, kuukakkuja. Leivonnainen on koristeltu kuvioinnilla.

Aasia Marketin pakastealtaasta löytyy esimerkiksi lihaa, mereneläviä ja kasviksia. Kuvassa viipaloituja lootuksen juuria, joita voi Mei Hongin mukaan vaikka paistaa pannulla.

Vastaa Moron viikon kysymykseen!

Osallistu viikon kysymys -kilpailun arvontaan!

Oikaisu ja päivitys 25.8. klo 13.34: Lisätty ruokakauppojen listaan Rautatienkadulla toimiva Golden Crop. Aiemmin jutussa väitettiin Guun Asian Marketin sijaitsevan edelleen Kuninkaankadulla. Todellisuudessa liike suljettiin heinäkuussa 2022.

Oikaisu 30.8. klo 11.30: Aiemmin jutussa väitettiin virheellisesti, että Viron herkkukauppa sijaitsee Hämeenkadulla. Todellisuudessa Viron herkkukauppa sijaitsee osoitteessa Hämeenpuisto 17.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut