Lentopäivä houkutteli Helsinkiin yli 15 000 katsojaa – tamperelaistiimille ei käynyt hyvin

IS TV näytti koko tapahtuman suorana lauantaina.

18.8. 15:00 | Päivitetty 22.8. 13:48

Moro, Siperia

Red Bull -lentopäivä houkutteli Helsinkiin yli 15 000 katsojaa. IS TV näytti suorana lähetyksenä koko päivän ohjelman.

Mukana oli myös tamperelaisten Siipimiesten Soommoro-lentolaite. Se ei saanut lainkaan lentolupaa puuskaisen tuulen takia.

Tamperelaistiimin laite on tehty kierrätysmateriaalista ja on kertakäyttöinen lentokone, jossa on kyydissä oikea lentäjä ja vauhtia antaa kuusi riskiä miestä. Siiven muoto ja lentokoneen suhteet on kopioitu oikeasta Harakka-nimisestä liitokoneesta.

”Yleensä kilpailussa laitteet putoavat suoraan lähtörampilta alas. Laskelmien mukaan Soommoron teoreettinen lentopituus on 64,40 metriä ja sopivalla vastatuulella lento voi kantaa jopa yli 70 metriä”, kaavaili ja toivoi rakentajaryhmän manageri Jaakko Hautamäki.

30-vuotisjuhliaan tänä vuonna viettävä, ympäri maailmaa kiertävä Red Bull Lentopäivä saapui Suomeen toista kertaa. Edellisen kerran se järjestettiin Suomessa vuonna 2008, ja historiansa aikana se on kerännyt noin sadassa tapahtumassa yli 3,5 miljoonaa ihmistä.

Voittajiksi kisassa pääsi joukkue nimeltään Made in Finland. Heidän Avaruusalus-lennokkinsa liisi 19 metriä ja teki näin uuden Suomen-ennätyksen. Tuomaristo oli myös heistä haltioissaan antaen esityksestä täydet 50 pistettä, tapahtuma kertoi tiedotteessaan lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut