Kesänviettoa ei kannata suorittaa, eikä syksyn tuloon kiirehtiä – elokuu on kesäkuukausi

19.8. 12:00

Vaikka en helteistä loputtomasti pidä, olen iloinen siitä, että luontoäiti on ollut tänä vuonna kanssani yhdestä asiasta samaa mieltä: elokuu on kesäkuukausi.

Samaa julistivat heti elokuun ensimmäisenä päivänä lukuisat sosiaalisen median vaikuttajat omissa kanavissaan. Ehkä minunkin kannattaisi tarkastella ruutuaikaani, etten törmäisi vielä tässä vaiheessa somessa puolituttujeni kuvakollaaseihin, jossa he kiittävät ystäviään ihanasta kesästä.

Vastapainona meille kesänrakastajille ovat myös syksyn tuloa enteilevät koulureppumainokset, Nyssen siirtyminen talviaikatauluihin elokuun toisella viikolla sekä jo juhannuksen jälkeen alennusrekeissä roikkuvat uima-asut.

Lämpömittarin kivutessa yli 25 asteeseen, voivat syksyn odottajat vielä pitää tuoksukynttilät, tunnelmavalot ja pehmoiset viltit varastojensa perällä. Suomessa pimeä aika kestää useita kuukausia. Täytyykö valmistautuminen siihen todella aloittaa vielä kesän ollessa täysillä käynnissä?

Kesän loppupuolella kärsin myös itse haikeudesta, jolloin minusta aina tuntuu siltä, että aika on mennyt liian nopeasti enkä todellakaan ole ehtinyt nauttia kesästä kunnolla.

Ajatus on kummallinen, sillä onhan kesää vielä jäljellä, kuten vuosien takaisessa radiohitissä lauletaan. Kierteestä tulee loputon, jos kesänviettoa alkaa suorittamaan sen takia, että varmasti ehtisi tekemään kaikki haluamansa asiat. Jääkö silloin aikaa oikeasti kesästä nauttimiselle, rentoutumiselle ja ennen kaikkea lepäämisille?

Tampereella järjestetään vielä elokuun kahden viimeisen viikon aikana jos jonkinlaista tapahtumaa ja rientoa niitä kaipaaville. Kaupunkikuvassa kenties eniten näkyvät vielä järjestettävät musiikkifestarit Blockfest ja Festivaali. Sanoinkuvaamattoman kauniit auringonlaskut onneksi näkee kesäisin niin festarialueelta kuin Ranta-Tampellan kävelyreitiltä.

Parasta kesässä kuitenkin on ulkona auringossa haahuilu tai puun alla pötköttely. Sen suunnitellumpaa toimintaa ei aina edes tarvitse.

Syksyn tuloa ei voi estää, mutta edessä olevat yliopistoluennot, pimeät illat ja vesisateet odottavat kyllä vaikka kaivaisin hupparini kaapista vasta ensimmäinen syyskuuta.

Pysähtymisen voi aloittaa esimerkiksi perinteisillä torikahveilla tai kuuntelemalla aaltojen kuohuntaa lämpimässä kesätuulessa Näsijärven rannalla. Näistä kerrotaan enemmän sivuilla 4–5 ja 8–9. Jos ympäristön äänet häiritsevät, voi kuulokkeista laittaa Mamban soimaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut