Tamperelainen lääkäri piti Ratinan pyörätelinettä päiväsaikaan turvallisena – Kerran häädetty varas palasi ja vei arvokkaan sähköpyörän

Tässä on toinen erä Moron lukijoilta varastettuja polkupyöriä. Ota yhteyttä, jos näet näitä myynnissä.

9. Mikko Paunan runkolukittu arvokas sähkömaastopyörä Ratinan edustalta röyhkeästi kirkkaassa päivänvalossa 21.7.

4.8. 8:00 | Päivitetty 4.8. 21:45

Moro, Ratina

Voisi kuvitella, ettei hyvin lukittua pyörää varasteta vilkkaalta paikalta keskeltä päivää. Valitettavasti juuri näin kävi Moron lukijalle Mikko Paunalle. Hän tuli sähköpyörällä töihin Ratinaan aamukymmeneksi, ja jätti sen rungosta kettinkilukolla kiinni pyörätelineeseen.

Pauna työskentelee Ratinan lääkärikeskus Aavassa ja on jättänyt pyöränsä samalle paikalle usein. Yöksi hän ei olisi uskaltanut pyöräänsä jättää keskustaan, mutta päiväksi jättäminen yleiselle paikalle hyvin lukittuna ei tuntunut hullummalta idealta.

”Tiesin, että seudulla pyörii hämärää porukkaa ja pyöriä varastetaan, mutta luulin olevani turvassa, koska pyörä on vilkkaalla paikalla, kirkkaassa päivänvalossa aina rungosta lukittuna. Lisäksi kyseessä on sähköpyörä, johon tarvitsee avaimen käyttämiseen, joten senkin puolesta ”tyhmää” varastaa”, Pauna kertoo.

Lue lisää: Poliisi varoittaa pyörävarkaista Tampereen keskustassa – Katso lista paikoista, joihin pyörää ei kannata jättää valvomatta

Kyseisellä pyörävarkaudella oli myös silminnäkijä, joka oli laittanut ilmoituksen Tampereen Facebook-ryhmään. Ilmoituksessa oli kuva pyörästä ja teksti, jossa kerrottiin, että pyörä yritettiin varastaa ja tekijä oli isoilla pihdeillä pyörän kimpussa. Silminnäkijä oli huutanut hälyttävänsä poliisit, ja tekijä oli häipynyt pois.

Myöhemmin varas oli palannut ja vienyt pyörän. Paunu ei tiennyt päivän tapahtumista mitään, vaan kuuli asiasta vasta myöhemmin.

Lue lisää: Pyörävarkaudet saadaan kuriin helposti yhdellä keinolla

”Pyörän etsiminen on turhauttavaa. Rikosilmoitus on tehty yli viikko sitten, enkä ole saanut vastausta. Olen vienyt etsintäkuulutuslappuja ja luvannut hyvän löytöpalkkion. Sähköpyörä ei ole kovin arvokas käyttäjälle ilman avaimia ja laturia, joten ehkä se palautuu, kun pyörän ”uusi omistaja” kuulee hyvästä palkkiosta”, hän pohtii.

Varastetut polkupyörät, osa 2

Jos tiedät jotakin tai olet nähnyt varastetuksi kuvien polkupyöriä, ota meihin yhteyttä sähköpostilla moro@aamulehti.fi. Kerro, minkä numeron polkupyörää havaintosi koskee.

Lue lisää: Varkaat vievät Tampereella arvopyöriä myös pihoista ja lukituista varastoista – Oletko nähnyt näitä polkupyöriä myynnissä?

10. Seitsemänvaihteinen Solifer katosi juhannusta edeltävällä viikolla Kuninkaankatu 31 lukitulta sisäpihalta.

11. Turkoosi miesten Monark 1960-luvulta vietiin 12.7. osoitteesta Kemiankatu 1, Hervanta.

12. Kuvan mukainen Merida-pyörä varastettu Amurista 8.–10.7. viikonlopun aikana.

13. Kolmipyöräinen sininen pyörä varastettiin Veisunkadulta. Pyörän sarvissa on myös musta tavarakori, joka ei näy kuvassa.

14. Ryydynpohjaan autokatokseen tuotu pyörä etsii omistajaansa. Poliisi ei ole saanut aikaiseksi hakea sitä löytötavaratoimistoonsa.

15. Varastettu DBS Classic 563 lady 9.6.–16.6. välisenä aikana kerrostalon sisäpihalta Hatanpäältä os. Siirtolapuutarhankatu 18.

16. Valkoinen Nioki-merkkinen taittuva sähköpyörä varastettiin 18.4. Lielahden Citymarketin pihalta pyörätelineestä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut