Ravintolailta päättyi Tampereella ambulanssikyytiin – Sähköpotkulautailija ajoi jalankulkijan päälle Pyynikillä ja pakeni paikalta

Yli ajetuksi joutunut Riikka Silen etsi silminnäkijöitä onnettomuudelle.

Kuvassa on Riikka Silenin turvonnut jalka, jonka hän loukkasi yli ajon yhteydessä.

3.8. 9:44 | Päivitetty 3.8. 10:14

Moro

Tamperelainen Riikka Silen oli kävelemässä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello neljän aikaan kotiinsa baarista, kunnes matka keskeytyi sähköpotkulautaonnettomuuden takia.

Hän oli ylittämässä tietä Pyynikin uimahallin kohdalla suojatiellä, kun takaapäin myös suojatielle tuleva sähköpotkulautailija törmäsi Silenin selkään niin, että hän kaatui iskusta maahan ja satutti jalkansa.

Silen teki jo sunnuntaina päivällä tapauksesta päivityksen Facebookiin, jossa hän kyseli silminnäkijöiden perään ja kehotti ihmisiä varovaisuuteen sähköpotkulautojen kanssa.

”Kuulin älähdyksen, kun lautailija varmaan yritti huutaa minua väistämään. Ehdin kääntämään pään, ja sitten lautailija osui.”

Sähköpotkulautailija kaatui itsekin, mutta lähti Silenin mukaan paikalta ilmeisesti kavereidensa kanssa. Sähköpotkulautailija kavereineen ei jäänyt auttamaan kaatunutta Sileniä.

”Siinä huusin ja paruin, mutta he lähtivät siitä sen kummemmin mitään kyselemättä”.

Vaarallista menoa jo aiemmin yöllä

Kaksi sivullista eivät ehtineet nähdä tapaturmaa, mutta tulivat auttamaan Silenin ylös maasta. Silenin jalka ei kuitenkaan ei kuitenkaan kestänyt astumista, joten häntä auttaneet henkilöt soittivat paikalle lopulta ambulanssin. Silen kertoo, että hänelle oltiin ensiavussa sanottu ettei jalassa olisi murtumia. Muutamien ruhjeiden lisäksi muita vammoja ei tullut, mistä Silen myöntää olevansa yllättynyt.

”Ihmettelin, ettei selkään tullut mitään, vaikka voihan se myöhemmin kipeytyä. Kuitenkin lensin iskusta vähän matkan päähän, kun minuun törmättiin laudalla.”

Silen teki Facebook-julkaisuun kommentoineiden kehotuksesta rikosilmoituksen tapahtuneesta, mutta ei tiedä kuinka kauan tapauksen käsittely voi kestää. Facebookissakaan kukaan ei ole kertonut nähneensä tapausta. Silen kertoo, että yksi henkilö otti häneen yhteyttä ja sanoi nähneensä levotonta menoa potkulautojen kanssa jo aiemmin yön aikana.

Kielto sähköpotkulaudoille?

Sisä-Suomen poliisilaitoksen komisario Tomi Koponen kertoo, että onnettomuustilanteissa hätäkeskuksen kautta voi pyytää neuvoa tai poliisipartiota käymään paikan päällä katsomassa tilannetta.

Sähköpotkulaudat voitaisiin Silenin mielestä kieltää kokonaan tai vähintään yöaikaan vaaratilanteiden välttämiksi.

Silen pohtii, että sähköpotkulaudoilla ajamiseen liittyvät liikennesäännöt eivät ehkä ole kaikille käyttäjille aivan selkeät. Silenin mukaan häneen törmännyt sähköpotkulautailija oli ajanut jalkakäytävällä, vaikka pyörätie olisi ollut tien toisella puolella.

”Niitä heitellään minne sattuu, ja ovathan ne kai aika kertakäyttöisiä”, Silen pohtii.

Tiatoo

Toimi näin sähköpotkulauta-onnettomuudessa

1. Tee rikosilmoitus etenkin silloin, jos onnettomuudesta aiheutuu vammoja.

2. Hätänumeroon voi soittaa onnettomuustilanteessa tai jos näkee liikenteessä vaarallista ajoa.

3. Poliisi arvioi, johtuiko onnettomuus sähköpotkulaudan kuljettajan vai jalankulkijan virheestä.

4. Ilmoita poliisille onnettomuuden tapahtumapaikka- ja aika sekä henkilön tuntomerkit ja poistumissuunta.

5. Jos mahdollista, jää onnettomuuden kaikkien osapuolten kanssa odottamaan poliisia.

Lähde: Komisario Tomi Koponen

Osallistu viikon kysymys -kilpailun arvontaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut