Moron pääkirjoitus: Tampereen tunnetuin lähiö on pian myös houkuttelevin

29.7. 14:00

Hervannasta tulee yhä harvemmalle enää mieleen pelkästään harmaa betonilähiö ja levottomuudet kaduilla. Hervannasta ei voi enää puhua yhtenä Tampereen kaupunginosana. Noin 25 000 asukkaasta muodostuva Hervanta on Imatran kokoinen kaupunki kaupungin sisällä.

Tampere tunnetaan Hervannasta. Lähiöstä käydään keskusteluja opiskelijajuhlissa, joissa jokaisella on kokemuksia ja tarinoita jaettavana. Onhan Hervanta myös tuhansien korkeakouluopiskelijoiden koti. Tarinat kantavat ympäri Suomen, kun teknillisiltä aloilta valmistuneet maisterit suuntaavat työelämään.

Hervanta kasvaa kovaa vauhtia. Raitiovaunulinja 3 kuljettaa matkaajat aina Pyynikintorilta Hervantajärvelle saakka. Ratikan myötä alueen arvo ja kiinnostavuus ovat kasvaneet huomattavasti. Viinikan liittymän ja Hervannan välille rakentuva pyöräilijöiden baana houkuttelee matkaamaan keskustasta etelään.

Hervannan valtaväylän siirtäminen ja kevyen liikenteen siltojen rakentaminen ovat vasta alkua.

Hervannan vetovoimaa tulee kasvattamaan tulevaisuudessa myös uudet monipuolista asumista tarjoavat kerrostalokorttelit. Voisiko Hervannasta tulla lähivuosina yksi Tampereen houkuttelevimmista asuinalueista?

Hervanta on kohtaamispaikka, joka tarjoaa asukkailleen kaikki tarvittavat palvelut, kuten ravintolat, ostospaikat ja liikuntamahdollisuudet.

Näin kesällä myös muualla Tampereella asuvien kannattaakin lähteä ratikalla Hervantaan.

Kirjoittaja on Moron toimittaja.

Lue lisää: Matkusta Tampereella: Hervannassa voi kauhistella aitoa mestauskirvestä ja tutustua taideväärennöksiin ilmaiseksi

Lue lisää: Hervantaan matkustaa helposti myös muualta Tampereelta – Moro keräsi vinkit päiväreissulle etelässä

Lue lisää: Onko tässä Tampereen kansainvälisin ravintolakatu? Näköetäisyydellä on 21 ravintolaa, jotka kokosimme karttaan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut