Sepänkadun uudet kaistaopasteet menivät Tampereella heti remonttiin – ”Autoilijat ovat pysähtyneet ja kysyneet ikkunasta, että onko nyt varmasti oikea suunta”

Nuolet näyttivät opastavan keskustaan ja Lahteen pyrkivät autot Särkänniemen parkkipaikalle ja Onkiniemen asuinalueelle.

Tämä oli risteyksen tilanne maanantaina iltapäivällä. Keskustaan, Särkänniemeen ja Lahteen tielle 12 suuntaava liikenne opastettiin peräkkäisissä risteyksissä käytännössä Onkiniemen asuinalueelle, vaikka niin ei ollut tarkoitus.

26.7. 10:41

Moro, Sepänkatu

Uuden Sepänkadun ja Paasikivenkadun liikenneopasteet korjattiin heti alkuviikosta.

Erikoisinta viime viikolla avatussa risteyksessä oli se, että Lielahden suunnasta tuleva autoliikenne näytettiin ohjattavan uudessa valoristeyksessä ajo-opasteilla Onkiniemen ahtaalle asuinalueelle.

Oikea opastus olisi ollut suoraan eteenpäin kohti keskustaa tai korkeintaan pienen mutkan jälkeen eteenpäin.

Outous on ihmetyttänyt myös autoilijoita.

Tässä sama risteys tiistaina aamulla kello 7. Hämmennystä herättänyt opaste oli hävinnyt nopeasti. Sen sijaan liikennevalon nuoli ohjasi yhä Onkiniemeen. Nyt opastus on siis melkein oikein.

”Siinä on pysäytetty autoja ja kysytty työmiehiltä, että onkohan nyt ihan oikein opastettu”, selventää katurakennustöistä vastaava Olli Tuomisto Raitiotieallianssilta.

”Minä olen kyllä hieman väärä henkilö vastaamaan opasteiden perusteisiin. Ne on tällä tavalla suunniteltu ja rakennettu suunnitelmien mukaan”.

Tuomisto selventää, että opastukset ovat puhuttaneet muitakin kuin Moroon yhteyttä ottaneita kaupunkilaisia.

”Kyllähän ne vähän hassuilta näyttävät. Tähän palataan varmasti vielä suunnittelijoiden kanssa.”

Uudelta Sepänkadun sillalta ajettaessa opasteet näyttävät väylän jatkuvan suoraan risteyksen yli. Todellisuudessa siellä on vastassa kerrostalo ja katu kaartuu vasemmalle noin 90 astetta. Näitä ei toistaiseksi ole korjattu.

Suunnittelusta vastannut suunnittelupäällikkö Ari Vandell Tampereen kaupungilta on vielä lomalla, joten Moro ei saanut hänen kommenttiaan. Asiaan palataan ensi viikolla.

Yöllä uudet opasteet

Moro kysyi asiaa Tuomistolta maanantaina kello 14.30. Tiistaiaamuna kello 7 paikalla oli jo uudet opasteet.

”Epäkohta havaittiin ja halusimme korjata sen nopeasti”, Tuomisto sanoo.

Risteyksestä löytyy muitakin ihmeellisiä tai puutteellisia opasteita. Sepänkadun sillalta kohti Lielahtea käännyttäessä katu kaartaa vasemmalle noin 90 astetta. Ajo-opaste näyttää kuitenkin suoraa reittiä risteyksen yli kohti vastapäisen kerrostalon seinää.

Myös keskustan suunnasta tuleva liikenne on välillä vaikeuksissa, sillä kaistaopastus löytyy vasta aivan Sepänkadun ja Paasikivenkadun valoristeyksessä. Suurin osa kuljettajista tekee silloin hätäisen kaistanvaihdon ja risteyksessä onkin vaaratilanteita jatkuvasti.

Oikea kaistajärjestys keskustasta tullessa ja Lielahteen käännyttäessä näkyy vasta Onkiniemenkadun risteyksen liikennevalojen jälkeen. Silloin suuri osa autoilijoista vaihtaa hätäpäissään kaistaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut