Hervantaan matkustaa helposti myös muualta Tampereelta – Moro keräsi vinkit päiväreissulle etelässä

Tampereelta pääsee Hervantaan monin keinoin. Kasvava kaupunginosa houkuttelee muuttajia ja opiskelijoita, mutta se on myös tamperelaisille potentiaalinen kesäreissukohde.

Raitiovaunu on lisännyt Hervannan houkuttelevuutta kaupunginosana. Ratikalla pääsee aivan Kauppakeskus Duon kulmille.

29.7. 9:00

Moro, Hervanta

Etelänmatkan ei tarvitse aina tarkoittaa Espanjaa tai Kreikkaa.

Tamperelainen voi suunnata raitiovaunulla, linja-autolla tai vaikka polkupyörällä yhteen Suomen tunnetuimmista kaupunginosista eli Hervantaan. Kaupunginosan kasvu, uudisrakentaminen ja raitiovaunu ovat vauhdittaneet lähiön tunnettavuutta ja kiinnostavuutta.

Hervantaan liittyy monenlaisia mielikuvia.

Moni tuntee sen esimerkiksi Poliisiammattikorkeakoulusta ja teekkareista. Toisille mieleen tulee ensimmäisenä Kauppakeskus Duo tai Hervannan vesitorni.

Varmaa on se, että Hervannan maine kylmänä betonilähiönä on kaukana historiassa.

Kuinka pääset perille

Hervantaan pääsee vaivattomasti raitiovaunun linjalla 3, joka kulkee Pyynikintorilta aina Hervantajärvelle saakka. Ratikan kyytiin voi hypätä esimerkiksi Keskustorilta, josta matka Hervantakeskukselle kestää hieman yli parikymmentä minuuttia.

Myös Nysse eli Tampereen seudun joukkoliikenne kuskaa matkaajat Hervantaan ympäri kaupungin.

Lue lisää: Matkusta Tampereella: Hervannassa voi kauhistella aitoa mestauskirvestä ja tutustua taideväärennöksiin ilmaiseksi

Vuonna 2023 valmistuva Hervannan baana mahdollistaa myös pyöräilijöille sujuvan reitin keskustasta Hervantaan. Baana kulkee Viinikan liittymästä Nekalantien, Muotialan, Korkinmäen ja Hallilan kautta Hervannan Kanjoninkadulle.

Oman pyörän puutteessa Hervantaan voi matkata myös Tampereen kaupunkipyörällä. Kaupunkipyörien asemia löytyy keskustan lisäksi myös Tampereen lähiöistä. Pyörän voi vuokrata käyttöönsä Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksella.

Matka Hervantaan taittuu myös sähköpotkulaudalla. Sähköpotkulautayritys-Tier mahdollistaa matkan Hervantaan aina Lentävänniemestä asti.

Tiatoo

Vieraile ainakin täällä

Kauppakeskus Duo tarjoaa palveluita keskellä Hervantaa.

Hervannan toimintakeskus on arkkitehtipari Raili ja Reima Pietilän suunnittelema rakennuskokonaisuus, joka valmistui 1989.

Suolijärven luontopolku on 4,5 kilometriä pitkä luontopolku aivan Hervannan kupeessa.

Maanalainen Hervannan jäähalli, joka sijaitsee 40 metrin syvyydessä Hervannan väestösuojan yhteydessä. Hervannassa on myös maanalainen uimahalli, joka on rakennettu 30 metriä maanpinnan alapuolelle.

Poliisimuseo sijaitsee Poliisiammattikorkeakoulun kupeessa. Se esittelee ilmaiseksi poliisin historiaa ja tarjoaa vaihtuvia näyttelyitä.

Hervannan vesitorni, jonka huipulla palveli aikaisemmin näköalatasanne ja - kahvila sekä pizzeria. Vaikka toiminta on loppunut, on liki 50 metriä korkea vesitorni silti nähtävyys.

Lue lisää: Onko tässä Tampereen kansainvälisin ravintolakatu? Näköetäisyydellä on 21 ravintolaa, jotka kokosimme karttaan

Lue lisää: Moron pääkirjoitus: Tampereen tunnetuin lähiö on pian myös houkuttelevin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut