Pyörävarkaudet saadaan kuriin helposti yhdellä keinolla

20.7. 12:00

Polkupyöriä varastetaan Tampereella nyt hurjia määriä ja ennen kesän loppua on kaikki ennätykset lyöty.

Pyöränsä menettäneet kaupunkilaiset etsintäkuuluttavat epätoivoisina kulkuneuvojaan somessa ja sen perusteella on helppo analysoida varkaiden käyttäytymistä.

Lue lisää: Poliisi varoittaa pyörävarkaista Tampereen keskustassa – Katso lista paikoista, joihin pyörää ei kannata jättää valvomatta

Turvallinen paikka on enää oma eteinen. Pyöriä häviää lukituista kerrostalokellareista, kotipihasta ja erityisesti kaupungin kauppakeskusten liepeiltä.

Voittajia on vaikea löytää. Usein pyörän käyttöarvo on suurempi kuin vakuutuskorvaus. Varkaudet nostavat kotitalousvakuutusten hintoja ja me kaikki olemme niiden maksajia.

Lue lisää: Varastettiinko polkupyöräsi tänä kesänä Tampereella? Lähetä kuva ja tiedot Morolle – yritetään yhdessä etsiä pyöräsi

Varkaat ovat mieltyneet erityisesti sähköpyörin anastukseen, sillä ne ovat tuhansien eurojen arvoisia. Todennäköisesti varkaudet vain lisääntyvät sähköpyöräboomin myötä.

On kuitenkin yksi keino, jolla varkaudet päättyvät kuin seinään yhdessä yössä.

Jos jokainen pyörä olisi rekisteröity autojen tapaan ja tieto omistajanvaihdoksesta kulkisi Trafin kautta, ei varastetuilla ja eteenpäin kaupatuilla fillareilla olisi käytännössä juuri minkäänlaisia markkinoita. Korkeintaan käytetyillä varaosilla voisi olla pienenpientä kysyntää.

Ensi kevään kansanedustajaehdokkaat voisivat ottaa tämän vaikka vaaliteemakseen. Rekisterin perustaminen ole mikään yksinkertainen toimenpide, vaan se vie aikaa.

Osallistu viikon verkkokysymyksen arvontaan klikkaamalla tästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut