Sastamalaan musiikin perässä, talkoisiin Seitsemiseen tai huippumuusikoiden seuraan Mänttään

Sastamala Gregoriana järjestetään perinteiseen tapaan Pyhän Marian kirkossa Karkussa.

15.7. 7:00

1. Vanhaa musiikkia Sastamalassa

15.-22.7.2022. Suomen suurimpiin ja vanhimpiin vanhan musiikin tapahtumiin lukeutuva Sastamala Gregoriana järjestetään tänä vuonna 15.–22.7. Viikon mittaista festivaalia on järjestetty vuodesta 1995 alkaen.

Festivaalin pääkonserttisalina toimii keskiaikainen Pyhän Marian kirkko Sastamalan Karkussa, joka tunnetaan loistavasta akustiikastaan ja se sopii erityisen hyvin vanhan musiikin esittämiseen.

Tämän kesän konsertteja tähdittävät Cappella Pratensis (NL), kansainvälisesti palkittu lauluyhtye The Marian Consort (UK), iki-ihanat renessanssimusiikin mestariryhmät Ensemble La Morra & Alta Bellezza (CH) sekä kotimaiset huippuyhtyeet Kamarikuoro Utopia ja Ensemble Gamut!

2. Talkoisiin Seitsemisiin

Lauantaina 16.7. kello 11–15. Koveron perinnetilalla Seitsemisen kansallispuistossa niitetään heinää viikattein ja nostetaan heinät seipäille leppoisassa tunnelmassa. Perinnetilan heinätalkoisiin osallistuvat pääsevät vanhanajan tunnelmaan ja hoitamaan harvinaista perinneympäristöä.

Kuka vain voi osallistua ja kokeilla entisajan talkoomeininkiä. Tilan emännät opastavat työnteossa. Talkooväelle tarjoillaan talkooruoat ja kahvit. Ruokailuun etukäteisilmoittautuminen on ikävä kyllä jo päättynyt.

3. Musiikkia Mäntässä

Perjantai 15.– lauanta 16.7. Improvisaatioita ja yksilöllisiä minikonsertteja Pekilolla, ääniä kaupungilla, iltakonsertti Pekilolla ja klassista Mäntän kirkossa. Hietsu is Happening -tiimi ja Kuvataideviikot tuottavat monipuolisen musiikkiviikonlopun Musiikkia Tapahtuu.

Esiintyjinä ovat Suomen ja Ruotsin eturivin klassisen musiikin ja jazzin nimet: kitaristi Petri Kumela, Tukholman kuninkaallisen oopperan soolosellisti Kati Raitinen, saksofonisti Mikko Innanen ja basisti Antti Lötjönen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut