Moron pääkirjoitus: Tuopin voi jatkossakin ostaa tai jättää kokonaan ostamatta

13.7. 12:00

Kylmä olut helteisenä kesäpäivänä virkistää kummasti. Elintarvikkeiden ja muiden kustannusten nousu on kuitenkin johtanut siihen, että tuopillisesta mallasjuomaa saa tänä kesänä maksaa totuttua enemmän.

Ravintoloitsijat ovat sopeutuneet muuttuneeseen maailmantilanteeseen tarvittavin keinoin. Myös asiakaskunnalta vaaditaan sopeutumista, mikäli olutta mielii jatkossakin nauttia terasseilla kaupungin menoa seuraten. Asiakkaalla on myös vapaus valita oluensa oman lähikauppansa hyllyltä. Oluen voi myös halutessaan jättää kokonaan juomatta.

Kaikissa Tampereen keskustan ravintoloissa ei kuitenkaan tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Tarjoushaukat voivat löytää sopuhintaisia juomia kanta-asiakaskorttia vilauttamalla tai sopivaa happy houria odottamalla.

Alkoholin kokonaiskulutus on ollut laskussa Suomessa vuodesta 2007 lähtien. Pienpanimot ovat kasvattaneet suosiotaan, ja oluita nautitaan nyt laatutietoisesti maistellen. Ravintolan valintaan vaikuttaa myös muut syyt. Miellyttävä sijainti, makuhermoja kutkuttava valikoima, viihtyvyys ja erinomainen asiakaspalvelu määräävät, missä perjantai-ilta vietetään. Juojia on yhtä monia kuin oluitakin.

Tampereen Hämeenkadulla tuoppi maksaa keskimäärin 6,70 euroa. Suhteessa Keski-Euroopan maihin hinta on suolainen. Suhteessa kiekkoväelle myytyihin, lähes 10 euroa maksaneisiin tuoppeihin Nokia-areenassa, hinta on kohtuullinen.

Kirjoittaja on Moron toimittaja.

Lue lisää: Oluen hinta on noussut Tampereen Hämeenkadun terasseilla: Halvin yllättäjä on kansainvälinen haastaja

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut