Tampereen katujuna töhrittiin yön pimeydessä Nekalassa – Yrittäjälle ilkivallasta jopa tuhansien eurojen lasku

Tampereen keskustassa liikennöivä katujuna sotkettiin graffitein viikonloppuna. Yrittäjä lupaa palkkion syyllisen löytämiseen johtavasta vihjeestä.

Katujunan toinen kylki ja osa veturista töhrittiin viikonloppuna Tampereen kaupungin varikolla.

13.7. 16:00

Moro, Tampereen kaupungin varikko

Tampereen katujuna töhrittiin Nekalassa viikonloppuna. Tampereen kaupungin varikolla säilytettävään junaan maalattiin spray-maalilla graffiteja lauantain vastaisena yönä.

”Turhauttaa ja suututtaa, että jos tällaista pitää tehdä, niin miksi se kohdistetaan jonkun toisen omaisuuteen”, kuvailee Laura Tuhkanen Katujunat-yrityksestä.

Katujunan töhrintä aiheuttaa perheyritykselle paitsi lisäkuluja myös enemmän töitä. ”Kyllähän tämä kovempaa kolahtaa pieneen perheyritykseen kuin suurempaan toimijaan.”

Yrityksen katujunat liikennöivät Tampereella ja Kuopiossa. Yrityksellä on myös jäätelökioskeja Tampereella ja torikahvila Muru ja Mokka Kuopiossa.

Tiatoo

Tampereen katujuna

Liikennöi maanantaista lauantaihin 6.6.–6.8.

Kierrokset lähtevät Ilves-hotellin pihasta tasatunnein. Ensimmäinen kierros lähtee kello 10 ja viimeinen kello 16.

Katujunan kyytiin voi hypätä miltä tahansa pysäkiltä.

Pysäkit ovat Torni-hotelli, Finlayson Tallipiha, Särkänniemi, Laukontori, Keskustori ja Ilves-hotelli.

Aikuisten lippu maksaa 8 euroa, alle 12-vuotiaiden lasten lippu 6 euroa.

Ei tietoa syyllisestä

Tampereen katujuna on toiminut yrittäjillä jo noin 15 vuotta. Vastaavaa töhrimistä ei ole kuitenkaan tapahtunut kuin kerran aikaisemmin. Tuolloin katujunaa säilytettiin toisessa paikassa.

Tuhkanen uskoo, että töhrintään on käytetty runsaasti aikaa. Koko junan toinen sivu ja osa veturista on peitetty graffitein. ”Meidän tietojemme mukaan varikolla ei ole aikaisemmin tapahtunut vastaavaa. Syyllisestä ei ole mitään tietoja”, hän kertoo.

Katujunan kylkien mainosteippaukset tuhoutuivat töhrimisen seurauksena. Tuhkanen ei vielä osaa sanoa, teipataanko junaa enää uudestaan tänä kesänä. Arvion mukaan hintaa teippaus- tai maalaustyölle kertyisi alustavasti noin 2 500–3 000 euroa.

Liikennöinti jatkuu

Alueella on tallentava kameravalvonta, mutta Tuhkanen ei vielä tiedä, ovatko syylliset tallentuneet kuviin.

”Odotamme, että poliisi ottaa asian käsittelyyn. Vakuutusyhtiö ei todennäköisesti tee ratkaisuja ennen kuin saamme tapauksesta lisätietoja”.

Katujuna jatkaa toimintaansa Tampereella normaalisti töhryisestä kyljestä huolimatta. Yrittäjä lupaa syyllisen kiinnijäämiseen johtavasta vihjeestä huomattavan palkkion.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut