Kirja Olavi Virrasta on nyt valmis – Pispalassa pidetään sunnuntaina kansanjuhla tamperelaislaulajan kunniaksi

Kirjalle järjestetään pidetään kolme julkaisujuhlaa, yksi Seinäjoen tangomarkkinoilla, yksi Virran synnyinkunnassa Sysmässä ja päätapahtuma Pispalassa.

Olavi Virran muistoksi kiinnitettiin muistolaatta Mäkikatu 75:n seinään. Virta asui talossa ennen kuolemaansa). Virta asui asunnossa, joka sijaitsee toisessa kerroksessa.

11.7. 10:40

Moro, Pispala

Pispalan oman pojan eli Olavi Virran kuolemasta tulee torstaina 14.7. kuluneeksi 50 vuotta. Muistopäivän yhteydessä Virrasta on julkaistu Hannu Ignatiuksen kokoama tietokirja.

Pispalassa järjestetään sunnuntaina 17.7. kello 15 kansanjuhla, jossa muistellaan Virtaa ja hänen elämäntyötään.

”Pispalassa on vielä paljon ihmisiä, jotka muistavat Olavi Virran. Toivottavasti heitä tulee sankoin joukoin kansanjuhlaan”, Ignatius kannustaa.

Muistolaatta kiinnitettiin Pispalassa sijaitsevan pienkerrostalon seinään vuonna 2015.

”Kokosin kokosin suomalaisten muistoja ja valokuvia tietokirjaan seitsemän kuukauden ajan. Tampere näkyy kirjassa hyvin, sillä muun muassa Matti Heinivahon, Pasi Kauniston, Ilmo Korhosen ja Ahti Jokisen Virta-muistot. Myös ravintola Pulteri on mainittu”.

Kaikkiaan kirjassa on 200 muistelua ympäri Suomen. Mukana on myös jo edesmenneiden Ossi Runteen, Jaakko Salon ja monien Virran aikalaismuusikoiden muistot Matti Härkösen 1990-luvun alussa toimittaman ohjelmasarjan pohjalta tehdyt kertomukset.

Hannu Ignatiuksen kirjassa on 200 muistelmaa Olavi Virrasta.

”Osan haastatteluista tein kasvokkain, kuten Virran hyvän ystävän Kai Lindin kanssa, mutta korona-aika näkyy tässäkin kirjassa. Iso osa muisteluista on saatu puhelimen tai sähköpostin välityksellä.”

Kolme juhlaa

Ignatiuksen kirja on sikäli erikoinen, että sille pidetään kaikkiaan kolme julkaisujuhlaa. Yksi Seinäjoen tangomarkkinoilla, yksi Olavi Virran synnyinkunnassa Sysmässä ja sitten päätapahtuma Pispalassa.

”Syynä on Aviador-kustannusyhtiön aktiivinen toimitusjohtaja Vesa Tompuri”.

Hannu Ignatius kertoo kirjasta Pispalan kansanjuhlassa.

Julkaisutilaisuus pidetään Pispalassa Hulda Simulan ja Olavi Virran kotitalon pihalla Mäkikatu 75:ssa. Kyse on siis siitä pienkerrostalosta, joka jäi Virran viimeiseksi kodiksi.

Vuonna 2015 rakennuksen seinään kiinnitettiin Olavi Virran muistolaatta.

Kirjanjulkaisun lisäksi kansanjuhlassa kuullaan musiikkia Juha Hildenin sekä orkesterin voimin ja tarjolla on Olavi Virran herkkuruokaa eli siskonmakkarakeittoa..

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Aviador-kustannus ja Pispalan Moreeni ry.

Tiatoo

Olavi Virta

Oskari Olavi ”Ola” Virta (vuoteen 1926 Ilmén, 27. 2 1915 Sysmä – 14. 7.1972 Tampere.

Laulaja, näyttelijä ja yksi Suomen eniten levyttäneistä artisteista. Hän levytti vuosina 1938–1966 yhteensä 601 laulua, joista monista on tullut suomalaisen iskelmämusiikin klassikoita.

Tunnetuimpia kappaleita ovat Poika varjoiselta kujalta, Hopeinen kuu, Eva , Kultainen nuoruus ja Punaiset lehdet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut