Moron kolme menovinkkiä viikonlopuksi: Haiharaan valokuvanäyttelyyn, Pirkkalaan muinaismarkkinoille tai Kangasalle automuseoon

Santeri Virtanen osallistui Harmaasusien teltalla Pirkkalan muinaismarkkinoihin vuonna 2017.

8.7. 7:00

1. Haiharassa etsitään paratiisia

Lauantaina 9.7.–sunnuntai 31.7. ISO Kollektiivin Paratiisi-näyttely Haiharan taidekeskuksen Tallissa.

Iso Kollektiivi on pirkanmaalaisten valokuvaajien vuonna 2020 perustama ryhmä. Jäseniä yhdistää intohimo valokuvaukseen eri muodoissaan ja tahto kehittyä valokuvaajina taiteellisesti ja teknisesti.

Kollektiivi on tehnyt yhteistyötä ja järjestänyt näyttelyjä Tampereella ja Pirkanmaalla. Näyttelyyn osallistuvat valokuvaajat ovat Anni Aapro, Pirjo Autio, Taina-Riitta Hautala, Leena Kuukasjärvi, Jussi Ristilä, Riitta Santala-Köykkä ja Paula Talviala.

Kukin heistä tulkitsee Paratiisi-näyttelyssä teemaa omalla tavallaan henkilökohtaisista aiheista mielikuvituksellisesti rakennettuihin kuviin sekä realistisiin ja yhteiskunnallisesti kantaa ottaviin kuviin.

Avoinna ti–su kello 12–18. Vapaa pääsy.

2. Pirkkalassa muinaismarkkinat

Lauantaina 9.7. kello 10–17, sunnuntaina 10.7.kello 10–16 Birckalassa on aitoa viikinkiajan tunnelmaa! Muinaismarkkinat järjestetään muutaman vuoden koronatauon jälkeen. Muinaismarkkinat ammentavat aiheensa viikinkiajasta ja Tursiannotkon arkeologisista löydöistä.

Tapahtumapaikkana toimiva Reipin alue museorakennuksineen luo viikinkiaikaisen tunnelman. Asiantuntijaluentojen, käsityöläisten markkinakojujen ja maagisten esitysten lisäksi markkinoilla esiintyy myös Suomen tunnetuin jouhikon soittaja Pekko Käppi.

3. Mobiliassa taidetta

9.7.–9.9. kello 10–18. Sastamalalaisen Eero Kumannon taidetta on esillä Auton ja tien museossa Mobiliassa. Autoja & Robotteja -näyttely koostuu Kumannon robottimaalauksista ja -piirroksista sekä uniikeista pienoismalleista ja pienoismallitauluista.

Kumanto tunnetaan kustom kulture -taiteilijana, pienoismallinrakentajana ja graafisena suunnittelijana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut