Ihastuin Tampereeseen kuusi vuotta sitten, kun muutin opiskelemaan – Kaupunki on ihana yhdistelmä uutta ja vanhaa

8.7. 12:00

Kun muutin Tampereelle opiskelemaan kuusi vuotta sitten, ihastuin kaupungissa siihen, että täällä rakennetaan paljon ja asiat etenevät nopeasti.

Opiskelujeni alussa raitiovaunusta puhuttiin paljon, ja kyseinen kulkupeli valmistuikin ennen minua. Vaikka koko ajan muuttuvat liikennejärjestelyt ärsyttivät välillä, olen ylpeä nykyisestä kotikaupungistani ja siitä, että täällä tapahtuu. Nyt raitiovaunusta on tullut osa arkeani.

Samaan aikaan olen nauttinut siitä, että voin joka päivä ihastella ikkunastani 1900-luvun alkupuolella rakennettua Tuomiokirkkoa. Vaikka olen käynyt sisällä vain muutaman kerran, siellä olevat taideteokset tekevät joka kerta vaikutuksen. Samaan aikaan, kun minun Tampereeni on moderni, se on myös perinteinen.

Tampere on kaupunki, jossa vanha ja uusi yhdistyvät hienolla tavalla. Tämä näkyy muun muassa ravintoloissa. Viime perjantai 1.7.2022 kello 16 oli erityinen hetki kahdelle tamperelaiselle ravintolalle.

Jo 43 vuotta toiminut Kesti-Tupa sulki ovensa. Vuosien varrelle mahtui työtä ja paljon ilon hetkiä. Pirkko ja Jukka Hakala ansaitsevat hatunnoston siitä, että ovat kaikki nämä vuodet palvelleet iloisesti asiakkaita ja tarjonneet niin ravitsevia lounaita kuin herkullisia leivonnaisia.

Samaan aikaan Tammelassa avasi ovensa uusi terassi Aaltone. Yrittäjät Sampo Pystynen ja Mikko Lahtonen ovat luoneet kierrätysmateriaaleista terassin, jollaista ei ole ennen nähty Tampereella. He haluavat antaa oman panoksensa Tampereen terassikulttuurille.

Sekä Kesti-Tuvalla että Aaltosella on oma paikkansa Tampereella. Kesti-Tupa jää monien tamperelaisten sydämiin ja muistoihin, ja Aaltone on mukana luomassa uusia muistoja. Jää nähtäväksi, haastattelenko Moroon Aaltosen yrittäjiä vielä vuosikymmentenkin päästä.

Kun Moron lukijoita pyydettiin ehdottamaan Tampereen ihmeitä, listalle päätyi eri vuosikymmenien ihmeitä. Messukylän vanha kirkko on keskiaikainen harmaakivikirkko, ja se on yhtä lailla vaikuttava kuin hiljattain valmistunut Nokia-areena.

Lopullisen listan Tampereen ihmeistä pääsette lukemaan lähiaikoina Morosta. Voin luvata, että mukana on ihmeitä eri vuosikymmeniltä. Tampere on sekoitus monen aikakauden luomuksia, ja juuri se tekee tästä kaupungista erityisen ja kiinnostavan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut