Nakkifakiirin makkarakoppi avataan Keskustorilla tänään torstaina kello 20 – Tampereen jääkiekkojuhlijoista on paljon kuvia ja videoita poliisilla

Setlementti löysi kolme uutta myyjää ja makkaraa saa taas torstaina, perjantaina ja lauantaina.

Nakkifakiirit Antti Mäkimartti (vas.) ja Jussi Wilhelm käynnistävät Keskustorin Nakkifakiirin kopin Setlementin uusina työntekijöinä. Myös Leo Ben Lulu on valittu myyjäksi ja myös ”veteraanifakiiri” Mikko saattaa tehdä työvuoroja.

7.7. 12:57

Moro, Keskustori

Ensin hyvät uutiset: Tampereen Keskustorin perinteinen kiintopiste eli Nakkifakiirin koppi avautuu torstaina 7.7. kello 20 perusteellisen korjauksen jäljiltä.

Sitten huonot uutiset: Yksikään nakkikopin rikkomiseen syyllistyneitä jääkiekkofaneista ei ole ilmoittautunut kantamaan vastuutaan remonttikustannuksista.

”Olemme saaneet runsaasti kuvia ja videoita Keskustorilla olleita ihmisiltä ja ne on luovutettu poliisille asian tutkintaa varten”, selventää Tampereen Setlementin toiminnanjohtaja Mervi Janhunen-Ruusuvuori.

Nakkifakiirin koppi rikottiin Tampereen MM-kiekkohuumassa kun kaupunkilaiset ryntäsivät Keskustorille juhlimaan Suomen MM-voittoa.

Nakkifakiirin koppi on nyt kunnostettu ja se avautuu perinteisellä paikallaan Keskustorilla Hämeenkadun varressa.

Juhlijat kiipesivät myös Nakkifakiirin kopin päälle ja katolla hyppiminen rikkoi perusteellisesti kopin rakenteita.

Kopin teki alun perin Epilän peltiseppä Kari Kaski ja hän myös korjasi kopin entistä ehommaksi.

”Tamperelainen IT-talo Wirepas halusi tukea meitä 1 500 eurolla ja toivomme, että se riittää vakuutuksen omavastuuseen. Vahinkoilmoitus on tehty, mutta päätöstä emme vielä ole saaneet”.

Avoinna loppuviikosta

Nakkifakiirin koppi siirtyi Setlementille maaliskuussa 2020. Samaan aikaan alkoivat koronarajoitukset, joten kopin toiminta on viime vuodet ollut täynnä vastoinkäymisiä.

”Yöllisen makkaramyynnin pyörittäminen on haastavaa muun toimintamme ohessa”, toiminnanjohtaja myöntää.

Moro-lehden jutut Nakkifakiirin kopin karusta kohtelusta ovat kiirineet laajalle ja Setlementti on saanut myös ostotarjouksen Nakkifakiirin kopista.

Nakkifakiiri Antti Mäkimartti valmisteli avajaisia keskiviikkoiltana.

Yhdistys on myös löytänyt 2–3 myyjää, joten toistaiseksi toiminta jatkuu Setlementin palkkaamien työntekijöiden voimin. Janhunen-Ruusuvuori kuitenkin arvelee, että myyntitoiminnan uudelleenjärjestelyyn voidaan mahdollisesti palata syksymmällä.

Toistaiseksi makkaraa saa ainakin keskiviikkoisin ja torstaisin kello 20–24 ja perjantaisin ja lauantaisin kello 20–02.30.

Mitä opittiin?

Tampereella pelataan jälleen MM-kiekkoa ensi keväänä. Setlementillä on siis vuosi aikaa varautua mahdollisesti seuraavaan jääkiekkofanien riehumiseen.

”Yritämme pitää ensi keväänä kopin avoinna eli henkilöstön paikalla. En tiedä, että pitäisikö paikalle hankkia vartijat vai ympäröidä koppi varmuuden vuoksi aidalla”, Janhunen-Ruusuvuori miettii.

Jääkiekkoväki rikkoi myös valomainoksen. Ihme oli, ettei kukaan saanut sähköiskua tai pudonnut kadulle.

Myyntitulot auttamiseen

Setlementti Tampere ry on 1994 perustettu paikallinen uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhdistys. Se järjestää maksuttomia ja matalan kynnyksen palveluja ihmisille erilaisissa elämäntilanteissa.

Toimintaa ja palveluja on esimerkiksi tesomalaisille lapsille, kehitysvammaisille nuorille, maahanmuuttajanaisille, perheväkivallan eri osapuolille ja seksuaaliväkivaltaa kohdanneille tytöille.

Yhdistys toimii pääasiassa avustusrahoitteisesti ja Nakkifakiirin toivotaan tuovan tuloja yhdistyksen toimintaan.

Jokainen yökulkija voisi siis auttaa lähimmäisiä valitsemalla oikean yösyöttöpaikan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut