Häiriökäyttäytyjät palasivat pysäkkipenkin mukana Tampereella – Ongelmat Hervannan bussipysäkillä jatkuvat

Duo-kauppakeskuksen läheiseltä linja-autopysäkiltä poistettu penkki tuotiin takaisin kuukausi sitten. Pitihän se arvata, että häiriökäyttäytyminen pysäkillä on jatkunut entiseen malliinsa.

Penkki palautettiin linja-autopysäkille kesäkuun alussa. Se ei saanut kuitenkaan olla kauaa rauhassa.

8.7. 12:27

Moro, Hervanta

Hervannan linja-autopysäkiltä poistettu penkki on palautettu paikalleen.

Moro kertoi toukokuussa, että Duo-kauppakeskuksen läheisessä pysäkkikatoksessa oli ilmennyt pitkään häiriökäyttäytymistä. Asiaa ihmeteltiin myös Facebookin ryhmissä.

Insinöörikadun puolella sijaitsevan pysäkkikatoksen omistaja ja Tampereen seudun joukkoliikenne yrittivät ratkaista ongelman poistamalla pysäkin penkin kevättalvella.

Joukkoliikennelogistikko Juha Kortteuksen mukaan häiriökäyttäytyminen loppui, kun norkoilupaikkana käytetty penkki poistettiin.

Haasteita matkustajille

Kesäkuun alussa penkki palautettiin takaisin paikalleen. Se ei saanut olla rauhassa pitkään.

”Valitettavasti olemme saaneet palautetta, että häiriökäyttäytyminen on jatkunut penkin palauttamisen jälkeen”, Kortteus toteaa.

Pysäkin on tarkoitus palvella ensisijaisesti joukkoliikennettä käyttäviä matkustajia. Penkin poistaminen aiheuttikin haasteita erityisesti iäkkäämmille matkaajille, minkä vuoksi penkki poistettiin käytöstä vain väliaikaisesti.

Hervantakeskus F -pysäkin penkki poistettiin kevättalvella.

Mahdotonta estää

Vastaavanlaisesta häiriökäyttäytymisestä tulee toisinaan palautetta myös muista Tampereen alueen linja-autopysäkeistä.

Kortteuksen mukaan häiriöitä on ollut myös Duo-kauppakeskuksen toisella puolella, Hervannan valtaväylällä sijaitsevalla pysäkillä. Myös Haapalinnassa ja Pispalan valtatien varrella sijaitsevista pysäkeistä on raportoitu häiriöistä.

Hervannassa Insinöörinkadun pysäkillä poliisi ja kauppakeskuksen vartija yrittivät toistuvasti rauhoittaa aluetta, mutta häiriökäytös jatkui aina heidän poistuttuaan.

Kevättalvella pysäkiltä väliaikaisesti poistettu penkki sai Facebook-kommentoijat pohtimaan mahdollisia ratkaisuehdotuksia. Kommenteissa ehdotettiin muun muassa ”kaljoittelukatosten” rakentamista.

”Bussien liikuttaminen ja pysäkki-infra on meidän toimintaa. Eri asia on, jos jokin muu taho kaupungilla päättää niitä tehdä”, Kortteus kommentoi ideaa Morolle toukokuussa.

Kortteuksen mukaan häiriökäyttäytymistä on vaikeata estää.

”Toivomme, että kaikki pysäkkiä käyttävät matkaajat voisivat käyttää olemassa olevaa pysäkkikatosta. Viimeisenä vaihtoehtona on poistaa koko katos pysäkiltä, jos ongelma ei ratkea. Tätä vaihtoehtoa ei kuitenkaan olla nyt toteuttamassa”.

Toistaiseksi penkki ja katos saavat jäädä paikoilleen Hervannassa.

”Jos inhimillinen ratkaisu tähän olisi olemassa, se olisi jo käytössä”, Kortteus toteaa.

Pysäkillä oli rauhallista maanantai-iltapäivänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut